З допомогою комп'ютерної моделі експерти показали процес виникнення води з атмосфери Юпітера.

4.5 мільярди років тому в Сонячній системі почали утворюватися планети із хмари газу, що залишилася від сонця. Певна частина цього газу знаходилася в одному місці. Температура навколишнього середовища підвищувалася, і водню не було куди діватися. Цей процес тривав близько 2 мільйонів років. Так виникли Уран і Нептун. Вони перебували досить близько до світла, тому почали мігрувати. Це призвело до того, що крижані об'єкти зіткнулися. Коли утворювався Юпітер, його фрагменти, що складаються з вуглецю і води, падали на Землю у вигляді астероїдів. В астрономію цей процес отримав назву "важке бомбардування".

Цей часовий період тривав від 4.1 до 3.8 млрд років тому. Вважається, що в цей час сформувалося безліч кратерів на Місяці, а також на Землі, Венери, Меркурії і Марсі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Вчені висунули нову гіпотезу, згідно з якою з-за бомбардування на нашій планеті з'явилася вода. Цю інформацію підтвердили Андре Ізідоро з Інституту астробіології NASA в Маунтін-В'ю, Каліфорнія, а також Шон Реймонд з Університету Бордо, Франція.

Раніше вважалося, що комети і транснептунові об'єкти і багаті водою метеороїди могли принести воду на поверхню планети при зіткненнях. Вважалося, що кисень, який необхідний для цього, утворився в надрах через мільярд років після Великого Вибуху і задовго до появи Землі. Після цього при вибухах наднових його викинуло в міжзоряний простір. Молекули води сформувалися в газових хмарах. Комети хмари Оорта не є однорідним резервуаром води, що нагадує земну. Але ізотопний склад води комет поясу Койпера ідентичний земних вод.

"Знай.uа" вже писав: глибоководні риби викидаються на береги Японії, вчені схвильовані

Читайте також: по всій країні з'являються величезні кратери невідомого походження

Як повідомлялося, NASA знайшло під льодами Гренландії подарунок з космосу віком 100 тисяч років