Видання «Nature» опублікувало новину, в якій повідомило про дивне явище, до цього зафіксовані тільки в декількох краях світла - утворення глибоких ям в грунті по всьому Ірану. Крім цього, вчені фіксують просідання цілих міст: напрмер, щороку столиця держави опускається на 25 сантиметрів по відношенню до рівня моря. Попереду центру Ірану тільки Каліфорнія, яка провалюється під землю зі швидкістю 60 см на рік.

Журналісти порівняно недавно почали викладати в мережу фотографії з місця подій, хоча діри утворилися в 20-х числах січня. Глибина найбільшою ями становить 60 метрів. Про дивну аномалію доповідає газета "Nature".

Згідно з коментарями геологів, причина провалів може полягати в зникненні води з водоносних горизонтів. Однак, коли схожі події відбувалися в Чилі, експерти списували все на землетрус.

Важливо відзначити, що подібні провали відбуваються також на узбережжі Мертвого моря, де немає підземних джерел. Перші ями утворилися в далекому 1980 році. «Заїжджені» версії геологів приписати сюди не можна, тому аномалії поки що не мають пояснення.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Деякі прихильники ортодоксальних поглядів шукають пояснення в Біблії, в якій йдеться про коливання «стовпів землі» перед прийдешнім апокаліпсисом. Тлумачі Біблії говорять, що під цією метафорою можуть матися на увазі плюм, що підпирають літосферу.

Читайте також:

Видання "Знай.ua" раніше писало про те, як знаменитому уфологу Скотту Уоррінга в руки потрапили дивні знімки, зроблені іспанськими поліцейськими. Правоохоронці чомусь сфотографували свій автомобіль, проте крім автомобіля, на кадрах проявилося дещо незвичайне, передає 20.su.

Ще портал "Знай.ua" писав про те, що дослідники Орхонский унівірсітета, Данії і Копенгагенського зоопарку з'ясували, що рівень мутацій у людини значно нижче, ніж у наших найближчих родичів-приматів. Дослідження "Пряма оцінка мутацій у мавп примиряє филогенетические датування" було опубліковано в журналіNatе re Ecology and Evolution.

Крім того, "Знай.ua" писав про те, що нову надію подарували безплідним чоловікам вчені Ньюкаслського університету. Вперше експерти визначили роль гена RBMXL2, який дуже схожий на можливий ген безпліддя і зустрічається в Y-хромосомі тільки у чоловіків.