Потрапляння блискавки в живу істоту асоціюється з чимось руйнівним і навіть фатальним. Неймовірно, але ізраїльські вчені з'ясували, що блискавка може надавати цілющу дію.

Щомиті на Землі відбувається приблизно 2000 гроз, які породжують численні блискавки. Це стає причиною резонансу між Землею й іоносферою електромагнітних хвиль наднизьких і низьких частот. Це явище називається резонансом Шумана.

Вчені з Університету Тель-Авіва з'ясували, що електромагнітні поля мають стимулюючий вплив на клітини живих організмів і навіть здатні їх зцілювати.

Так чи інакше, все життя на планеті пов'язане з низькочастотними полями, адже їх дія поширюється повсюдне. Саме тому версія ізраїльських вчених вельми правдоподібна. Вони з'ясували, що за певних умов поля наднизької частоти провокують зміну клітин. Таким способом вони захищають себе від пошкоджень в екстремальних умовах.

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Вчені вирішили провести незвичайний експеримент. Вони відтворили СНЧ-поля з частотою 7.6-8 Гц. Потім протягом півгодини опромінювали ними посіви з клітин серцевого м'яза щурів. За ці 30-40 хвилин клітини продемонстрували безліч реакцій: від зниження спонтанних скорочень до вивільнення креатинкінази. Це можна вважати захисною реакцією. Експеримент свідчить про те, що електромагнітні хвилі змусили клітини захищатися. Коли поле відключили, їх стан стабілізувався.

Це відкриття дозволяє наблизитися до відповіді на давно поставлене питання – чому всі живі організми в своєму різноманітті мають електричну активність з однаковим спектральним діапазоном? До цього моменту навіть сама активність вважалася спірним явищем. Але вченим вдалося довести зв'язок між життєвими процесами клітин і випромінюванням. Дослідники сподіваються знайти спосіб, який допоможе застосовувати вплив полів в терапевтичних цілях, для профілактики проблем зі здоров'ям і лікування хвороб.

"Знай.uа" вже писав: вчені назвали найбільш небезпечні моделі смартфонів

Читайте також: NASA анонсувало запуск нового інструменту, який вивчить галактики і зірки

Нагадаємо, винайдені унікальні ліки від депресії