Проведено тестування популярних моделей смартфонів.

Про це повідомляє Etcetera.Media.

У Федеральній комісії зв'язку США перевірили рівень випромінювання і склали рейтинг найбільш небезпечних смартфонів.

Фахівці заміряли питомий коефіцієнт поглинання електромагнітного випромінювання тканинами тіла людини – SAR (Specific absorption rate).

Рівень SAR залежить від багатьох факторів, наприклад, від якості зв'язку: чим вона «чистіше», тим сильніше випромінювання. Показник зростає при перключении телефону між вишками зв'язку.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як саме впливає електромагнітне випромінювання на здоров'я людини, поки не до кінця зрозуміло. Серед найпоширеніших версій наслідків такого впливу – відмирання клітин мозку, ракові пухлини та безпліддя у чоловіків, які носять смартфон у кишені штанів.

Найбільшу небезпеку SAR-випромінювання являє для голови і мозку. Під впливом хвиль температура води, яка входить до складу клітин організму, підвищується і провокує незворотні процеси. На думку авторів експерименту, найбільш небезпечним виявився смартфон моделі Google Pixel 3 XL з рівнем випромінювання в 1,35 Вт/кг. Друге місце поділили смартфон Google Pixel 3 і китайський OnePlus 6T.

За впливом на все тіло користувача лідером виявився Google Pixel 3, який «фонить» на 1,34 Вт/кг. Йому поступаються LG V40 і Google Pixel 3 XL, показники яких не перевищують 1,28 Вт/кг

Також в американський «чорний список» потрапили всі моделі Apple iPhone XS, Samsung Galaxy Note 9/S9, Huawei Mate 20 Pro.

Найбезпечнішим за впливом на голову людини визнали LG G7 з показником в 0,22 Вт/кг, на все тіло – китайський vivo NEX (0,29 Вт/кг). Досить низькі показники випромінювання також у Galaxy Note 9 і Samsung Galaxy S9.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що смартфон Samsung Galaxy S10 неприємно здивував користувачів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Трамп встановив на смартфон тільки один додаток.

"Знай.uа" писав, що компанія Vivo анонсувала новітній смартфон APEX 2019 зі скляним корпусом і практично без отворів.