Американка Карісса Отеро (Karissa Otero) гуляла з дворічним сином Боді пляжем в Каліфорнії після припливу. Сім'я розраховувала знайти "русалчин гаманець" — порожні яйцеві капсули риб. Але їм пощастило виявити куди більш неймовірну знахідку і навіть врятувати одне невинне життя. Про це повідомляє видання Daily Mail.

Так відомо, що жінка виявила на березі капсулу з яйцем акуленка і врятувала тварину, випустивши її у воду.

Карісса зняла те, що відбувається на відео, маленьке тендітне акулятко вражає.

За словами жінки, в одній з виявленій нею оболонці було маленьке акулятко, дитя каліфорнійської акули. Зародок плавав по капсулі і все ще був прикріплений до жовтка.

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Американка зняла капсулу на відео, зайшла у воду по пояс і опустила в неї оболонку з акуленятком, щоб він зміг вилупитися у воді і вижити. За її словами, через незвично високий приплив оболонку винесло занадто далеко на берег, тому без допомоги людей зародок б задихнувся і помер.

Вчені з Музею природної історії Санта-Барбари підтвердили, що капсулу відклала каліфорнійська акула.

Як відзначають дослідники, зазвичай вони чіпляються спеціальними вусиками за каміння і водорості, щоб їх не винесло на берег. Термін розвитку ембріона може бути різним в залежності від температури води і складає від 7,5 до 12 місяців.

У більшості кісткових риб личинковий тип, а ось для акул характерні яйцекладний і внутрішньоутробний, тобто живонародження. У багатьох видів розвиток являє собою щось середнє між яйцекладним і внутрішньоутробним розвитком - яйцеживонародження.

При яйцеживонародженні яйця розвиваються в статевих шляхах самки, але безпосереднього контакту та обміну речовинами між організмами матері і плоду не виникає. Дитинчата вилуплюються з яйцевої оболонки в задньому відділі яйцепроводу матері, і лише після цього відбувається їхнє народження.

Нагадаємо, дослідники National Geographic створили унікальний проект, щоб дізнатися, як виглядають майбутні малюки серед різних представників тваринного світу. Це неймовірно!

Як повідомляв портал "Знай.uа", під час зйомок документальної кінострічки в Коста-Ріці дослідники знайшли незвичайних і унікальних ящірок. Вони володіють неймовірною здатністю – представники цього виду можуть дихати під водою.

Також "Знай.uа" писав, в американському штаті Флорида рибалки всією командою відправилися на риболовлю. У районі Форт-Пірса рибалки помітили, що навколо їх човни почала дрейфувати неймовірно величезна китова акула.