Сильний спалах на Сонці може стати справжньою катастрофою для всього людства. Незважаючи на те, що воно стабільно світить вже мільярди років, подія може застати жителів Землі зненацька.

Про це повідомив Олексій Перехід – астроном, кандидат фізико-математичних наук. Він також розповів, що, якби подібна спалах стався колись давно, в геології точно залишилися б її сліди, але вони відсутні.

Астроном заявив:

"Точного прогнозу не може дати ніхто. Сучасні уявлення свідчать про те, що Сонце світить постійно і стабільно. І процеси, які відбуваються в надрах Сонця – перетворення водню в гелій – вже стабілізувалися. Немає підстав чекати якихось страшних і масштабних катаклізмів, але 100-відсоткової гарантії не дасть ніхто".

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Він також розповів про те, які можуть бути наслідки у даного космічного явища.

Світловий спалах, якщо він відбудеться, буде супроводжуватиметься викидами сонячної речовини. А це протони, іони і електрони, які поширяться по всій сонячній системі. Вони нададуть вплив на магнітне поле Землі. Люди, які страждають серцево-судинними, психічними та іншими захворюваннями, відчувають погіршення самопочуття навіть при слабких змінах в магнітному полі. Тому глобальні коливання можуть призвести до дійсно жахливих наслідків.

Зміни магнітного поля землі істотно впливають на тонкі технології. Навіть на роботу газо - і нафтопроводів, які є провідниками електроном. Коливання призведуть до руйнування, до істотно негативного впливу, до посилення окислення.

Існують і інші теорії настання кінця світу. По одному із знайдених пророцтв він настане після падіння Сирії та її столиці. Люди покинуть свої будинки, а всі міста будуть зруйновані.

Раніше портал "Знай.uа" розповідав: надпотужний спалах перелякав вчених

Читайте також: вчені зафіксували вибух зірки, яка яскравіша за Сонце в мільярди разів

Як повідомлялося, Земля може стати жертвою чорної діри