Американські науковці з NASA виявили новий астероїд, який впевнено наближається до нашої планети. Ним виявилася кам'яна космічна скеля під назвою СО246. Вона має значні розміри – довжина становить 39 метрів, а ширина – 18. Вперше астрофізики побачили її ще в 2016 році. З тих пір у них була можливість досить добре вивчити цю скелю.

Якщо астероїд таких габаритів зіткнеться із Землею, людство дійсно може дуже сильно постраждати і навіть загинути.

Фахівці оцінили форму і габарити СО246. Вони встановили, що у верхній частині він приблизно в 2 рази довше традиційною доріжки для боулінгу. Крім того, він в 9.5 разу більше автомобіля Volkswagen Beetle і в 19.5 разів довше великим двоспальним ліжка розміру king-size. А в нижній частині астероїд СО246 приблизно в три рази вище жирафа середнього розміру.

Експерти вважають, що астероїд наблизиться до Землі вже зовсім скоро – 22 лютого. Його буде видно в телескопи в 15:06 за Гринвічем. Щоб не почалася паніка, вчені завчасно попереджають про те, що це небесне тіло абсолютно безпечно. Вони нічим не загрожує ні людства, ні нашій планеті. Як і багато інші астероїди, він просто пролетить повз землю на безпечній відстані – близько 4 мільйона космічних миль. Небесна скеля впевнено рухається по своїй траєкторії.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Вчені повідомили:

"Коли навколоземні об'єкти, що обертаються навколо Сонця, іноді вони можуть наближатися до Землі. Варто звернути увагу, що так зване близьке відстань об'єктів у космосі може означати мільйони чи навіть десятки мільйонів кілометрів".

Тому Землі вони ніяк не загрожують.

Раніше "Знай.uа" писав: реальний монстр з космосу мчить Землі, почали переживати навіть скептики. Астероїд 2018ХВ4 може знищити людство

Читайте також: гігантський астероїд несеться до Землі на шаленій швидкості. Рівень загрози шокував експертів

Нагадаємо: гуманоїди з Нібіру надіслали землянам страшне попередження. Людство буде знищене за лічені години