Польський інженер Томаш Патан зміг відірватися від землі на машині для картингу, яку він модифікував для польотів.

Випробування літаючого карта пройшли в Тоскані, пише Daily Mail.

За словами пілота, ніхто ще раніше ніколи не намагався підкорити небо за допомогою Jetson Speeder, названого на честь персонажів з мультиплікаційного серіалу "Джетсони".

Політ на Jetson Speeder від першої особи

Кадри успішного випробування Томаш записав на камеру GoPro, яка дозволила йому без особливих зусиль розігнатися в повітрі і навіть повернутися на 180 градусів в середині польоту.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Молодий чоловік стверджує, що на створення і втілення проекту у нього пішло кілька місяців.

"Це фантастичний досвід, кожен зобов'язаний його пережити. Переміщатися по повітрю без вібрацій і шуму — це було так здорово. ", — вважає випробувач Томаш.

Прототип літального карта, що має схожість з дроном, планується випустити в кінці цього року, а серійне виробництво, за словами Томаша, почнеться в кінці 2019 року.

"Ми успішно втілили нашу літаючу концепцію. З тих пір ми багато чому навчилися, внесли сотні коригувань та змін, провели безліч льотних випробувань, довели його льотну придатність і безпеку", — заявляє винахідник Томаш Патан.

Випробування Jetson Speeder

Тим часом британський сміливець довів, що можна спуститися в справжній ад і не тільки вціліти, а й наробити вражаючих знімків.

Двадцятишестирічний Крістофер Хорслі з Ормскирка підкорив три кратера діючого вулкана в Вануату

За словами альпініста-екстремала, він завжди був у захваті від пригод. Незвичайним і небезпечним хобі він захопився ще в підлітковому віці

Крістофер разом з приятелем підкорює вулкан

Нагадаємо, Японії загрожують цунамі і землетрус. У останнім часом почастішали зустрічі рибалок з сельдяным королем — гігантським створенням, якого вважають передвісником нещасть.

Як повідомляв Знай.uа, рибалка ледь не став обідом для унікального морського чудовиська.

Також Знай.uа писав, незвичайну тварину зустрів під час занурення новозеландський дайвер зі своїми друзями.