Шарувато-купчасті хмари затінюють поверхню Землі, завдяки чому вона охолоджується. Вони відправляють промені Сонця назад у космос. Якщо вони зникнуть, то планета може сильно перегрітися. Це має страхітливі наслідки.

Дослідники Каліфорнійського технологічного інституту зосередилися на вирішенні цієї проблеми. Вони розробили мілкомасштабну модель, яка являє собою типову ділянку атмосфери над субтропічної поверхнею. Вчені зімітували бурхливий рух хмар над нею.

Завдяки цьому дослідникам вдалося з'ясувати, що температура поверхні океану істотно підвищиться. Вони розповіли про це докладніше:

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Якщо концентрація CO2 в атмосфері досягне позначки 1200 частин на мільйон (ppm), океанічні хмари просто зникнуть. Внаслідок цього температура поверхні океану підвищиться на 8 градусів Кельвіна. Ми дуже сподіваємося, що технологічний процес істотно сповільнить викиди, і цієї точки ми не досягнемо".

Для порівняння: сьогодні концентрація СО2 приблизно в 3 рази нижче – 410 ppm.

У ході дослідження вчені також з'ясували, що поки не була знижена концентрація вуглекислого газу, хмари знову не з'явилися. Щоб ця модель спрацювала, людству вже необхідно починати діяти. Нейтралізувати викиди газу можна за допомогою збільшення площі лісових масивів, висадивши близько трильйона дерев. Звичайно ж, дерева також необхідно перестати нищити.

Судячи за прогнозами, хмари можуть зникнути вже через 100 років. Наша планета дійсно благає про допомогу, і пора її почути.

Портал "Знай.uа" розповідав: в українському регіоні сповістили про витік радіації. Рятувальники зробили заяву, місцеві жителі налякані

Як повідомлялося, дані космічного супутника шокували вчених, що це, якщо не кінець світу. Якщо ситуація не зміниться, Земля довго не протягне

Читайте також: фотограф створив незвичайний експеримент "7 днів сміття", щоб змусити людей замислитися. У середньому сучасна людина виробляє від 1 до 1,5 кілограма відходів на день