Проблема утилізації сміття стоїть перед людством дуже гостро. І це не питання абстрактного метеорита, який може колись впасти на нашу планету. Ми щодня, планомірно і методично забруднюємо свій будинок і свою планету.

Суспільство споживання диктує свої правила, завалюючи планету всілякої упаковкою, застарілими товарами та побутовим сміттям. У середньому сучасна людина виробляє від 1 до 1,5 кілограма відходів на день.

Відповідно до звітів агентства з охорони навколишнього середовища США, середній американець виробляє більш 4 фунтів сміття в день. Це в два рази більше, ніж було вироблено в 1960 році, і на 50% більше кількості виробленого сміття у західній Європі.

Американський фотограф Грег Сегал (Gregg Segal) запропонував кільком сім'ям з Каліфорнії піти на незвичайний експеримент. Він попросив їх не викидати сміття цілий тиждень. Як результат — наочна демонстрація кризи екології в шокуючому циклі робіт "7 днів сміття" (7 Days of Garbage).

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Автор проекту запропонував всім учасникам не викидати сміття протягом тижня, а після приїхати до нього з вмістом їх сміттєвого бака. Розклавши всі відходи на траві, піску або поверхні води, фотограф продемонстрував, як багато відходів накопичується у людини за дуже недовгий термін.

"Я вирішив сфотографувати людей на природному фоні, щоб продемонструвати весь негативний контраст і при цьому підкреслити всю небезпеку відходів для навколишнього середовища. Для мене важливо показати, як багато непотрібного сміття виробляє кожен з нас", — сказав фотограф.

Більшість учасників експерименту відчули сором, коли усвідомили, скільки сміття залишається після них всього лише за тиждень. Це і було головним завданням автора, який хотів, щоб завдяки цим страшним знімках люди усвідомили, що у них в сміттєвому баку, куди дівається і що можна зробити, щоб покращити ситуацію.

1.Самотній Джеймс

2. Тілль і Ніколас

3. Елфі, Кірстен, Майлс і Еллі з достатком вище середнього

4. Подружки Ліа, і Кетрін Уїтні

5. Джон "Відмінний метаболізм"

6. Випивака на дієті Сьюзан

7. Любителі швидше почитати, ніж поїсти Сем і Джейн

8. "Любов до гроба" Марша і Стівен

9. Гордий Мілт

10. Майкл, Джейсон, Енні і Олівія. Спробуй знайди їх усіх

11. Дана, яка курить

12. Елай, Джессіка, Азай, Рі-карло і повалена берізка

Нагадаємо, за результатами досліджень Pollution Index 2018 Mid-Year Київ увійшов у десятку найбільш забруднених столиць Європи.

Як повідомляв портал "Знай.uа", екологи знають, як врятувати людство від кінця світу.

Також "Знай.uа" писав, Європа переживає страшну екологічну катастрофу, десятки тисяч жертв.