Весна — це та сама пора року, коли необхідно позбуватись всього некорисного і непотрібного. Зайві речі давлять на нас. Тому найкраще це робити з хорошим настроєм і знаючи кілька невеликих хитрощів.

Портал Goodhousekeeping відкрив декілька секретів, які допоможуть зробити весняне прибирання легким та приємним.

1. Як швидко відмити мікрохвильовку

Поставте до пічки чашку води з харчовою содою. Дочекайтеся, доки вона закипить. Така процедура усуває неприємні запахи та дозволяє меншими зусиллями позбутися бруду, який налипає на стінках приладу.

2. Мийте вікна, коли немає сонця

Треба дочекатись похмурого дня і розпочніть мити вікна із темнішого боці квартири. Річ у тім, що сонячне проміння може підсушувати рідину для миття раніше, ніж ви встигнете змити її, тому можуть залишатись плями.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

3. Як прибрати хутро тварин

Надокучлива шерсть домашніх улюбленців не надто просто прибирається з м'яких меблів, щоб зробити це, приклавши менше зусиль, потрібні гумові рукавички просто одягніть їх, змочіть водою та зберіть пух. Спробуйте.

4. Чищення нержавіючих поверхонь

Щоб сталеві поверхні знову сяяли, змішайте 1 чайну ложку рідини для миття посуду і чверть чашки гарячої води. Потріть цим розчином протріть поверхню і змийте лише чистою гарячою водою та миттєво витирайте насухо.

5. Приберіть вм'ятини з килима

Для цього знадобиться праска з пара. Спрямуйте пару на вм'ятини, повторіть процедуру кілька разів.

6. Як прибрати сліди з дощечки для нарізання

Якщо думаєте, що сліди від овочів на дошці вічні, це не так. Обробіть робочу поверхню соком лимона, потім промийте з сіллю чи знову з харчовою содою. Зміни будуть явні.

7. Підставка для ножів

Скористайтеся феном, щоб видалити залишки їжі з ножів, які могли лишитися у порожній підставці.

8. Вентиляційні решітки

Найкраще чистити їх щітками зі щетиною.

Нагадаємо, раніше Війна токсинів: найпростіші спосібі очистити організм вдома

Як повідомляв портал "Знай.uа", Прибирання в класі: чи повинні діти працювати після уроків

Також "Знай.uа" писав, що найпопулярніший спосіб прибирання перетворився на мем: ви точно впізнаєте себе

Дивіться: корисні поради для легкого прибирання