Австралія давно прославилася, як місце з найдивнішими і найстрашнішими істотами. Більшість арахнофобів відзначили цей материк червоним хрестиком. Однак, він досі не перестає дивувати.

Так, маленький австралійський червоноспиний павук, який також відомий як вдова, може битися з ворогами, які перевершують його в десятки разів. Розмір самок цього виду не перевищує сантиметра, а самці вдвічі їх дрібніше.

Змія, навіть невелика, буде перевершувати павука в десятки разів за величиною. Але якщо ви думаєте, що вона йому не по зубах, то сильно помиляєтеся. Павук буде не просто боротися, а перетворювати їх у свою смачну вечерю.

Свідком такої моторошної події стала фотограф Робін МакЛеннан. Жінка зняла, як австралійська вдова вступила в сутичку зі змією. Фотографіями вона поділилася на своїй сторінці у фейсбуці, і це видовище ви запам'ятаєте надовго. Про це повідомляє Daily Mail.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Від побаченого мурашки шкірою. А сітчастій коричневій змії на допомогу ніхто не прийшов.

Сітчаста коричнева змія, яка стала жертвою павука, може досягати в довжину півтора метрів. Поряд з лігвом австралійської вдови проползав не такий довгий екземпляр. Членистоноге вкусило, паралізувало ворога, потім оплело його павутиною і підняло над землею.

Робін розповіла, що в кінці кінців павук зміг повністю відірвати змію від землі, але таких фотографій жінка не зробила. І її можна зрозуміти: страх від того, що наступною жертвою павука можеш стати ти, притаманний навіть жителям Австралії - країни, яка кишить різними потворами.

Варто відзначити, що отрута цієї змії здатна вбити людину за 15 хвилин.

Але і австралійська вдова — дуже небезпечний вид членистоногих. Його отрута може вбити людину, але смертельний результат досить рідкісний, так як існує ефективна протиотрута. Зате більш дрібних створінь отрута може швидко відправити на той світ.

Вдови плетуть пастку і чекають, коли в неї попадеться яка-небудь комаха. Але якщо поруч з пасткою пробігає хто-небудь побільше, ці павуки не упустять можливості пополювати.

Їх укус знерухомлює жертву, і та повільно вмирає. Сантиметрові павучки можуть накинутися на величезного птаха, ящірку, змію. Та ні, не переживайте, людини в цьому списку немає, але, дивлячись на фото, віриться у це насилу.

Нагадаємо, незвичайною знахідкою у своєму твіттері поділився житель Мексики. Під час прогулянки друзі виявили цікаву нірку з якої стирчав бочок якогось пухнастого звіра. Далі все сталося як у фільмі жахів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", жителі східного штату Бразилії Мінас-Жерайс сфотографували скупчення павуків в небі. Вони назвали це явище "павуковим дощем". Біолог пояснив, що так полюють павуки Parawixia bistriata.

Також "Знай.uа" писав, медики запропонували незвичний спосіб для лікування арахнофобії. Нове дослідження Медичної школи Брайтона і Сассекса (BSMS), присвячене створенню методик з позбавлення від фобій, виявило, що серцебиття дозволяє справлятися з ірраціональним страхом перед павуками.