20 грудня 2013 року Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією постановила проголосити 3 березня Всесвітнім днем дикої природи (World Wildlife Day), з метою підвищити рівень обізнаності широкої громадськості в питаннях дикої фауни і флори.

В цей день хочемо представити вам унікальні кадри фотографів, які відобразили диких тварин у рідкісні моменти ніжності — коли вони поруч зі своїми дітьми.

Фотографи діляться в Instagram унікальними кадрами, на яких видно, що навіть дикі звірі можуть бути турботливими батьками. Коли дивишся на ці фото, то мимоволі думаєш про те, що жива істота — це набагато більше, ніж певний набір інстинктів. Повідомляє Clutch.

Білий тигр

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Досить велика, красива тварина, занесена в Червону книгу. Дитинчата народжуються сліпими, починаючи прозрівати через 6-8 днів. Перші шість тижнів тигренята харчуються тільки материнським молоком. Восьмитижневі тигренята здатні пересуватися за матір'ю. Але повністю самостійними вони стають тільки у віці 18 місяців.

Шимпанзе

Самки шимпанзе доглядають за хворими дитинчатами в умовах дикої природи – такий висновок зробили японські вчені за результатами досліджень в Танзанії.

Носороги

В середньому через 460 днів, на світ з'являється дитинча носорога, поки ще без рогів. Новонароджене дитинча носорога важить всього 40 кг – це близько 4 % від ваги матері. Вже через кілька хвилин він піднімається на ноги, а незабаром навчається і самостійно пересуватися.

Левиця з кошенятами

Термін вагітності у левиці становить від 105 до 115 днів. Новонароджене левеня важить всього 450 грам, а в довжину буває 30 см і вже в хутрі.

Білка і її неслухняний дитина

Новонароджені білченята сліпі і голі, масою близько 8 г. Голенькі білченята мерзнуть і в спекотні дні. Їх треба годувати, зігрівати. Залишити надовго дітей білка не може.

Черепахи

Перед вылупленням черепашата розрізають шкаралупу яйця зсередини за допомогою яйцевого зуба, який знаходиться між зовнішньою ноздрею і верхньою щелепою. Він відпадає протягом декількох годин або перших днів життя маленьких черепашат.

Жираф

Вагітність у самок триває від 14 до 15 місяців. Самка народжує стоячи і маляті доводиться падати на землю з майже 2-метрової висоти, тому при пологах дитинча "виходить" ногами уперед, крім того висота самого новонародженого становить близько 2 метрів.

Слон

А ось у слонів вагітність триває майже 2 роки. А на світ з'являється лише одне дитинча.

Самка гепарда і її дитинча, Ботсвана

Для самки гепарда справжньою небезпекою є втрата не здобичи, а втрата своїх дитинчат. 95 % дитинчат гепарда гине ще до здобуття самостійності.

Серощока поганка

Нещодавно вылуплене пташеня сірощокої поганки відпочиває сидячи під крилом у мами. Для нього це був довгий день, а попереду ще стільки всього.

Ведмідь грізлі

Самка ведмедя грізлі вітає свою дитинку.

Коала

Самка коали і її дитинка спускаються з високих евкаліптових дерев, щоб зблизька розглянути відвідувачів їх житла в заповіднику коал на острові Філліпа, Австралія.

Нагадаємо, завдяки науці і людській цікавості з'явилися представники тваринного світу, які виглядають настільки дивно, що аж не віриться, що вони існують.

Як повідомляв портал "Знай.uа", існують неймовірні приклади, коли людина уживається під одним дахом з диким звіром.

Також "Знай.uа" писав ми приготували для вас добірку фотографій з чарівними дитинчатами диких тварин. На них неможливо дивитися без розчулення.