У світі з'являється все більше різних роботів, і вони стрімко розвиваються. Вони освоюють безліч вражаючих навичок. Багато людей навіть не підозрюють про те, які можуть бути наслідки цього технологічного прогресу.

Нещодавно співробітники Массачусетського університету опублікували в мережі відео, на якому чотириногий робот Mini Cheetah робить сальто назад і танцює чечітку. Вага робота досягає 9 кілограмів. Чимось він схожий на невелику собаку. Він здатний ефективно бігати в листі, впала з дерев, стрибати, чітко тримати удар і забиратися на різні похилі поверхні. Вчені перевертали робота догори ногами, і він повертався у вихідне положення. На перший погляд здається, що ця невинна машина лише повинна викликати захоплення. Адже чим вона може зашкодити людині?

Але якщо збільшити в розмірах, наділити його штучним інтелектом і навчити самостійно розвиватися, він може стати дійсно небезпечним.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У наш час точно ніхто не може сказати, куди приведе людство стрімкий розвиток техніки. У США мільйонери інвестують кошти у вивчення людського мозку. Мета всього цього – створити вищий розум на основі отриманих даних. Деякі вчені розуміють, що четвероногі роботи та інші подібні машини, наділені інтелектом, з легкістю можуть змінити хід еволюції.

Може здійснитися один з варіантів розвитку подій. У першому випадку роботи з штучним інтелектом стануть відмінними помічниками людей. Вони виконуватимуть монотонну роботу і різні рутинні операції. У другому випадку головним видом на Землі стануть не люди, а роботи. Вона поработять абсолютно все живе на Землі. Звичайно, варіантів розвитку цього сценарію набагато більше, ніж 2. Але ніхто не знає точно, який з них здійсниться.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi вирішила відмовитися від гнучкого смартфона

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Xiaomi вирішила впровадити кілька корисних функцій у свої смартфони

Знай.uа писав, що експерти назвали головний недолік гнучкого смартфона