Експерти відповіли на головні питання пасажирів, які стосуються безпеки авіаперельотів і є актуальними кожного.

Бородаті пілоти

Ти ж теж ніколи їх не бачив, так? Вся справа в тому, що авіакомпанія суворо забороняють своїм пілотам мати рослинність на обличчі. І все тому, що борода може заважати щільному прилягання кисневої маски, оскільки пілот - найважливіша людина на борту.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Посадка літака

Імовірність того, що звичайна людина зможе посадити літак в критичній ситуації, вкрай мала. Посадка літака - це по-справжньому складний процес, який пілоти освоюють не один рік.

Прохолода в салоні

Ті, хто літав літаками, повинні були звернути увагу, що в салоні завжди досить прохолодно незалежно від пори року. Здавалося б, авіакомпанії просто намагаються заощадити на обігріві, але немає. Справа в тому, що при перепадах тиску при низькій температурі набагато менший ризик отримати гіпоксію.

Управління літаком

Управління літаком - дуже складний і трудомісткий процес, проте в будь-який момент при необхідності пілот може покинути кабіну, наприклад, щоб відвідати туалет. В такому випадку один з бортпровідників зобов'язаний зайняти його місце, щоб стежити за другим пілотом на випадок, якщо тому стане погано.

Шовкові хусточки

На зорі розвитку військової авіації пілоти завжди носили на шиї шовкові хустки. Але справа була зовсім не в якійсь романтичній історії або щось подібне. Хустки мали практичне призначення. Військова форма була зроблена з дуже щільної тканини, а керування літаком має на увазі постійне обертання головою, в результаті коміри натирали шию до крові. Тут-то і стали в нагоді шовкові хустки.

Затримка рейсу

Якщо твій рейс затримується, останнє, що варто робити, це зривати свою злість на бортпровідника. У них час, проведений на землі, оплачується куди менше, а тому кожна затримка б'є по кишені.

Статистика

Щодня авіакомпанії перевозять близько 3 млн пасажирів, що призводить до обороту в 5 млрд пасажирів щорічно.

Нагадаємо, у мережі висміяли фото російських бомбардувальників, які днями прибули до Венесуели для передачі російських стратегічних бомбардувальників Ту-160 та відповідних "військових навчань".

Як повідомляв раніше Знай.ua, авіаконструктори протягом багатьох століть створювали неймовірні літальні апарати, деякі з них доводять, що людській фантазії немає меж.

Також Знай.ua писав про те, що популярна в Україні авіакомпания-лоукостер Wizz Air запустила новий рейс з Києва в Бремен.