Ізраїльський апарат під назвою Beresheet – це перший приватний космічний зонд, який здійснить м'яку посадку на Місяць. Кілька днів тому він надіслав своє перше селфі. Фотографія зроблена на відстані 37600 кілометрів від планети Землі.

Апарат був запущений із Землі 22 лютого 2019 року. Посадка запланована на 11 квітня 2019 року. Він буде рухатися за складною траєкторією. Його рух буде супроводжуватися кількома включеннями і виключеннями двигуна. Завдяки цьому маршруту стає можливою економія палива. Апарат повинен зробити знімки і виміряти рівень магнітного поля. Провівши на поверхні супутника кілька годин, зонд знову злетить, а потім прилуниться в 500 метрах від місця першої посадки.

Маса Зонда досягає 585 кілограмів. Агрегат розрахований на роботу на поверхні Місяця протягом двох земних днів. На Beresheet також присутня так звана "капсула часу". У ній зберігаються прапор Ізраїлю, священні тексти, дитячі малюнки, цифрові записи та інші матеріали.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Проект апарату був розроблений завдяки конкурсу Google Lunar XPRIZE. Робота над ним тривала після того, як змагання завершилося.

Якщо посадка зонда на природний супутник Землі пройде успішно, Beresheet стане одночасно першим ізраїльським і першим приватним зондом, який здійснить м'яку посадку на Місяць.

Варто відзначити, що не так давно на зворотну сторону супутника вперше в історії здійснив посадку китайський апарат під назвою Чан'е-4.

Нагадаємо, що вчений з Даремського університету, що у Великобританії, Джейкоб Кегеррей розповів про справжню катастрофу в Сонячній системі

Як повідомляв портал Знай.uа, Ілон Маск заявив, що першим мешканцем Марса стане штучний суперінтелект. За словами генерального директора SpaceX, ймовірність цього досягла в його розрахунках 30%

Також портал Знай.uа писав, що команда фізиків запропонувала новую теорію того, як був влаштований світ до Великого вибуху. На їхню думку, наш Всесвіт з'єднується зі своєю дзеркальною копією, де час іде задом наперед