Деякі чоловіки просто ненавидять 8 березня, деякі навпаки намагаються сьогодні догодити своїм жінкам, а деякі просто не рахують це святом. А що вони думають про свято 8 березня, фемінізм взагалі і про те, як було б краще відзначати Міжнародний жіночий день сьогодні представники сильної половини людства, які позиціонують себе як профемінсти.

Профеміністи та феміністи відмовляються від дискримінації жінок і патріархальних стереотипів, добровільно віддаючи частину своїх привілеїв жінкам – але і отримують взамін щось, не менш цінне, пише "Хочу.ua".

"Чоловік теж може бути феміністом хоча б тому, що він достатньо для цього любити і поважати жінку, з якою живе. А також тому, що у чоловіків іноді буває совість, - говоить Артем Чапай, автор книги "Тато в декреті".

На питання, чому він став фнміністом, Артем відповів, що вважає свою жінку не дурнішою за нього, наприклад.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"А в цей день тобі квіточки", а далі "мовчи, жінко, твій день-восьме березня" – ні, так не подобається. До речі, саме по собі дарувати квіти – чудово, але не в "обов'язкові дати", - сказав Тарас Волков, засновник бренду GRASS.

"Я скажу, що сталося. Ми вульгаризували цей день до неможливості. 8 березня в тому форматі, в якому ми його можемо бачити на будь-якому середньостатистичному підприємстві – це бенкет сексистських шаблонів, свято дискримінації і в цілому дуже вульгарне видовище. А про права жінок – ні слова".

Артем Данильченко, засновник бренду "Киця" , також вважає себе феміністом. А сталося це, за словами чоловіка, внаслідок спілкування з людьми.

"Я точно не знаю, коли став профеміністом, але точно знаю завдяки чому – спілкуванню з людьми. Коли тобі розповідають про ті речі, з якими ти, як чоловік, не стикався, або ж бачив це зовсім з іншого боку – ти, дійсно, намагаєшся зрозуміти і почути". "8 березня має бути не тільки вдень виторгу для квіткових магазинів, але і платформою для обговорень", - висловився про свято Артем Данильченко.

Нагадаємо, якою буде погода в Україні 8 березня.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, чого ні в якому разі не можна робити в це свято, яке відзначали ще наші предки

Раніше портал Знай.ua писав, що якщо ви "за" рівноправність і шукаєте найкращі привітання в прозі для коханої дівчини, мами, бабусі чи дружини, тоді наша добірка допоможе висловити свої почуття.