В Ужгороді є не тільки компотні, але і весняні вулиці і на одній з них проживав унікальний пес.

Кличка його – Мухтар.

Він відзначався гострим розумом, хоч і був дворнягою, але його походження не важливо.

"Його народила наша собака, що жила у батьків. У неї було двоє цуценят. Одного забрали знайомі, а один залишився у нас. Ріс він дуже допитливим і скрізь пхав свого маленького чорного носика. Йому подобалося грати з сином, супроводжував його всюди, куди він йшов. Та і характер у нього не собачий, а швидше людський. Шкода тільки, що не говорив", – каже жінка.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

собака
собака

За її словами, пес був схожий на лабрадора, тільки шерсть у нього була не золотистою, а сіркою. Та й розміри мав середні, і статура, як у ретривера, і таким же був люб'язним і привітним до всіх.

"Куди ми йшли, він, ніби тінь, плентався слідом. В магазин – Мухтар за нами, син в ліс – він за ним. Там захищав його від змій, не підпускав нікого до нього. Навіть коли мама йшла в церкву, собака її проводжав. Чекав під парканом закінчення служби і потім вони удвох поверталися додому. Батько теж обожнював нашого підопічного. Але біда… не любили його сусіди", – зізнається господиня собаки.

Лабрадор
Лабрадор

Справа в тому, що для пса не існувало перешкод: він не міг сидіти в ув'язненні, завжди втікав не тільки з вольєра, але з двору своїх господарів. Він міг перелетіти будь огорожу, наче птах. Хоч у нього і був чималу вагу, це його не зупиняло.

Варто нагадати, що Шотландський притулок для тварин The New Arc, розташований в окрузі Абердіншир, здивував дивною проханням - керівництво закладу оголосило збір щіточок для туші.

Вони потрібні активістам для догляду за вихованцями, пишуть в мережі активісти і публікують відповідне відео.

Щіточки покликані замінити осиротілим тваринам, наприклад, кроликам і голубам - батьківський догляд. Щіточкою з вовни та пір'я можна зняти кліщів, личинки і яйця комах. Також це допомагає налагодити відносини між тваринами і людьми.

Нагадаємо, Український коп-шкуродер жорстоко познущався над собакою на очах у дітей: фото не для нервових

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Киянин завів єнота і розповів, як це - жити з таким хижаком: примхливий жлоб з манікюром

Також Знай.ua" писав про те, що Коти в політиці: мер втомився від агітації і доручив це чотириногому другові