Собака по кличці Мера змогла здивувати компанію альпіністів, які бачили вже досить багато. Пес практично без сторонньої допомоги дійшов до вершини гори в Непалі, повідомляє BBC Ukraine.

Міра самостійно підіймалася на гору протягом 3 тижнів разом з експедицією під керівництвом Дена Варговски з Сіетла.

Провідники, які супроводжували Дена поділилися, що ніколи не бачили такого неймовірного пса, який обійшовся б без сторонньої допомоги.

Як повідомляється, допомога Мері знадобилася лише в самому кінці сходження в Гімалаї.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Гімалаї - азіатський гірський хребет, де розташовані одні з найвищих гір у світі, включаючи Еверест.

Команда альпіністів аж на висоті 5000 метрів помітили, що до них прибився бродячий пес, який і продовжив сходження вже разом з командою

Варговски сам назвав собаку Мера, тому що вони нещодавно підкорили вершину з такою назвою. Він дуже подружився з собакою і вона навіть приходила спати до нього в намет вночі, щоб не замерзнути.

Мера

Після успішного спуску, який Мера також подолала сама, Ден зізнався, що не зміг взяти собаку до себе додому в Сіетл, так як він живе в квартирі і для пса цього місця буде мало. Тому відважного альпініста до себе взяв керівник базового табору експедиції, а сам Ден повідомив, що дуже чекає нової зустрічі зі своїм пухнастим другом.

Нагадаємо, що крокодили дуже допомогли палеонтологам виявити невідомі види тварин.

Раніше, Знай.ua повідомляв, що дівчину від смерті врятував вовняний шарф, який вона вирішила одягти.

Також, портал Знай.ua писав, що у США помітили 12 літаючих об'єктів.