Семюель Тервей з групою вчених з Інституту зоології Лондонського зоологічного товариства провели незвичайне дослідження.

Вони розпізнали останки раніше невідомих тварин, які вимерли з приходом до їх місця проживання людини. Їх виявили в розрізнених кістках, які побували в шлунках крокодилів. Копалини зібрані в печерах і торф'яних відкладах на Кайманових островах в 1930-1990 роках.

Палеонтологи описали двох великих гризунів, названих Capromys pilorides lewisi і Geocapromys caymanensis. А також невеликого ссавця, який нагадує землерийку, що отримав назву Nesophontes hemicingulus.

Судячи з усього, всі 3 види є унікальними для Кайманових островів, де до Колумба ніхто з людей не бував.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Френсіс Дрейк відвідав архіпелаг в 1586 році. Після експедиції він написав про маленьких звірів, що нагадують кішок. Це цілком могли бути виявлені Тервеєм звірята.

Вчені вирішили, що тварини вимерли в період з 1632 по 1774 рік – після того, як Кайманові острови заселили європейці. Вони вважають, що звірків згубила колонізація. Можливо, їх винищили собаки, щури або кішки, завезені на острови.

Тервей розповів про дослідження:

"Люди майже напевно винні у вимиранні цих ссавців, і це лише верхівка айсберга вимирання тварин у Карибському морі. Практично всі види ссавців, які мешкали на островах, у тому числі місцеві мавпи і лінивці, нещодавно зникли".

Після проведення детального аналізу ДНК або анатомії тварин, палеонтологи прийшли до висновку, що їх предки мешкали на Кубі. Поки невідомо, як вони дісталися до Кайманових островів.

Раніше портал "Знай.аu" писав: Вчені натрапили на унікальну тварину, яку вважали вимерлою 300 років тому

Нагадаємо, американські палеонтологи виявили на крутому березі річки на Алясці викопне древню істоту

Як повідомляв портал "Знай.uа", на північному сході Піренейського півострова іспанські археологи знайшли стародавні поховання, в яких разом з людьми були поховані одомашнені лисиці