Зараз створюється нескінченна кількість флешмобів: деякі з них корисні, а якісь безтолкові. Недавній флешмоб, який ходив під хештегом #TrashtagChallenge можна назвати по істині важливим для всієї планети, як повідомляє BBC Ukraine.

Він закликає людей прибирати в різних місцях і викладати фото "до і після" за результатами прибирання. Тисячі людей вже відгукнулися на цей заклик. Учасники флешмобу сподіваються, що він набере чималу популярність.

Вважається, що цей флешмоб був запущений ще в 2015 році компанією UCO Gear, яка створила його в рамках програми захисту дикої природи. Але нещодавно ця ініціатива здобула своє друге народження після публікації в Фейсбук. У ній "втомлених підлітків" закликали приєднатися до акції і прибрати забруднені місця.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Here is a new #challenge for all you bored teens. Take a photo of an area that needs some cleaning or maintenance, then...

Geplaatst door Byron Román op Dinsdag 5 maart 2019

Зараз в соціальних мережах ця ініціатива запущена під різними назвами: #trashtagchallenge і #trashchallenge. Налічується вже більше 25 тисяч публікацій

Приєднатися до Trashtag Challenge і закликають українські экоактивисты. Втім, нагадують, що самі влаштовують подібні прибирання вже протягом декількох років.

Українці неоднозначно реагують на ініціативу: "Ось вам і корисне використання соцмереж, частіше б так", "Прибирання це звичайно добре, але без переробки або належної утилізації сміття менше не стане", "Молодці, нехай іде в моду такий челлендж! Земля буде вдячна, а тим, хто бруднить - соромно!", "Головне - переробка, а не переміщення з одного місця в інше", "Не. Ви нам якийсь простий челлендж пропонуйте. Водою обливатися або щось подібне. Ось ми подужаємо.", "А коли буде челенж за "навчання" недбайливих громадян не гадити?", "Ага. Якщо у соц мережі не виклав, значить не вважається?"

Нагадаємо, що Порошенко змусив людей мть дерева і "вилизувати" асфальт

Раніше, портал Знай.ua повідомляв, що експерти розсекретили найефективніші лайфхаки для якісного прибирання.