На Тернопільщині священик зібрав місцевих жителів та організував прибирання навколишньої території. За граблі та лопали взялися 20 людей.

Про це повідомляє місцеве видання "UA: Тернопіль".

Акція "Чиста Лановеччина" у селі Білозірка Лановецького району відбулася у середу, 6 березня. Місцевий священик Олексій Філюк спільно із сільською радою цього села організував масштабне прибирання. Учасники заходу навіть засипали щебнем ями на мосту центральної дороги. Щебінь закупив один із орендарів землі.

"На цій дорозі 30 тон (ред. -щебню). Дорога просувається, бо у нас є така вулиця Вербова, вона дуже довга. Там були тільки колії та ніякого твердого покриття", - розповів сілький голова Володимир Горносум.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Жителька села Зоряна Довгалюк підтримала ідею та приєдналася до прибирання території.

"Настрій - бойовий. Йде весна, потрібно підтримувати форму. Я і за компанію тут, і селу допомога, ну і для нас фітнес-хвилинка", - зазначила жінка.

Прибирання тривало близько двох годин. Люди, які взяли участь у акції, підрізали дерева, попідмітали та згребли суху траву. Вивезли 2 підводи сміття та 2 камази гілля. Село поблизу "переймають естафету" й також планують організувати таке прибирання.

Акція "Чиста Лановеччина"

2 з половиною години тривала акція "Чиста Лановеччина" у селі Білозірка Лановецького району. Весняну толоку організував місцевий священик Олексій Філюк спільно із сільською радою цього села. За граблі та лопати взялися 20 жителів.

Geplaatst door UA: Тернопіль op Dinsdag 5 maart 2019

Нагадаємо, що Порошенко змусив українців мити дерева і "вилизувати"асфальт: майже як у армії. Журналісти з'ясували, що до приїзду Порошенка в місті місцеві комунальники провели небачене досі за масштабами "генеральне прибирання".

Як повідомляв "Знай.ua", перед посівом потрібно подивитися, в якому сузір'ї знаходиться Місяць і намагатися висаджувати рослини, коли Місяць у родючому чи среднеплодородном знаку.

Раніше портал "Знай.ua" писав, Масляна-2019: як святкувати кожен день "смачною" тижні. Масляну святкують цілий тиждень. Дізнайтеся про головних традиції і заборони.