Дуже скоро українські абітурієнти будуть здавати ЗНО, в тому числі, і з української мови. Колишній ліцеїст з Чернівців - Ігор Гавреш - вирішив спростити життя багатьом школярам, записавши "граматичний реп".

Ігор зізнається, що здав ЗНО з української мови на 190 балів і вступив до КНУ ім. Шевченка, а після - вирішив заощадити час українським школярам у вивченні наголосыв у словах.

У пісні понад 200 українських слів з правильним наголосом. Сам Ігор у підписі до відео уточнив, що "... заради "віршованого розміру" і художньої цілісності НЕ всі страшні слова увійшли в список. Але це десята спиця в колесі..."

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Відео зібрало вже більше 100 тисяч переглядів і його навіть дивляться вчителі. "Нам вчителька це на домашнє завдання задала, переписати всі слова з видоса"- повідомляє одна з коментуючих.

Не так давно Ігор разом з колишніми однокласниками зняли і кліп до пісні "Наголос ГЕНГАМ", дії якого проходили в Чернівцях, в ліцеї №1.

Майбутні абітурієнти не припиняють дякувати Ігоря за таке відмінне посібник для вивчення української мови:
"А є реп про формулах? Або про історичні події? Обов'язково потрібно !!!!!", "Це капець як прикольно....До чого ЗНО доводить....пацан став репером", "Я дала послухати цю пісню своєму коту. Тепер у мене лев.", "Чому це не отримав номінацію на Греммі", "Холєра ясна, цілий день слухаю, ніяк зупинитися не можу)))Качає нереально! Респект.", "Цистерну чаю авторові", "Дуже крута ідея, думаю багатьом знадобиться :)", "Це мій рятувальний круг !! Найкраще що могло придумати людство !!"

Є так само і ті, хто закликають Ігоря не зупинятися на досягнутому: "Дайте йому Державну премію Т. Г. Шевченка", "А ви не хочете поїхати на Євробачення?", "Я хочу чути це на Євробаченні"

Це не єдиний випадок, коли українські абітурієнти приходять на допомогу до музики в написанні ЗНО. Не так давно, колишні школярі дуже завзято дякували Поплавського за пісню "Кропива", яка допомогла їм правильно поставити наголос у слові.

Нагадаємо, що закон про українську мову вплине і на ЗНО.

Раніше, портал Знай.ua повідомляв, що студентів будуть масово виганяти з технікумів і коледжів через ЗНО.