Рішення про штраф для України через відмову брати участь в Євробаченні-2019 ухвалять після того, як пройде пісенний конкурс.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, організатори пісенного конкурсу розповіли, що наразі вони займаються виключно проведенням Євробачення 2019 в Ізраїлі на найвищому рівні. Вже після самого проведення конкурсу відбудеться засідання спеціальної комісії, де і вирішиться це питання.

"Європейський мовний союз (EBU) і KAN (Ізраїльська корпорація телерадіомовлення) зосереджені на тому, щоб зробити конкурс пісні Євробачення цього року справді видовищним. Будь-які рішення про відмову від участі UA: PBC будуть прийматися після заходу в консультації з Референтною групою конкурсу пісні Євробачення (керівним органом Конкурсу)", - цитують відповідь джерела.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що відома українська співачка MARUV, яка перемогла у Національному відборі на Євробачення-2019 та відмовилася від участі у ньому, розповіла, кого буде підтримувати на цьогорічному міжнародному пісенному конкурсі. MARUV заявила, що вболіватиме за представника Росії — Сергія Лазарєва.

"У нас з ним класна, цікава спільна історія є, тому буду його підтримувати. Але, крім цього, хочеться подивитися інші виступи, підтримати тих артистів, які будуть робити крутий перформанс і щось цікаве", - відповіла Анна Корсун (справжнє ім'я MARUV) на запитання журналістів.

Зазначимо, що у 2014-му Анна Корсун, яка ще не була MARUV, брала участь у проекті "Голос країни", де її наставником був саме Сергій Лазарєв. З того часу в артистів триває міцна дружба.

Варто додати, що Maruv зізналася, що після цьогорічного скандалу більше не має наміру брати участь у відборі на "Євробачення".

"Ні, не піду. Все, досить. Я перебувала на відбори на все життя. Дякую за те, що підтримували мене, але ще раз піти на відбір я не наважуся. З темою цього конкурсу треба зав'язувати. Це вже пережило себе", - заявила вона.

Відзначається, що з початку квітня, за словами Maruv, у неї стартують масштабні гастролі в Росії, в тому числі сольний концерт в Москві. Всеукраїнський тур виконавиця пообіцяла організувати в кінці літа або на початку осені.

Нагадаємо, Олександр Рибак записав кавер на пісню Джамали "1944".

Як повідомляв "Знай.ua", з’явилося перше офіційне фото ведучих "Євробачення-2019".

Також "Знай.ua" писав, що Білан підготував Лазарєва до Євробачення.

Які пристрасті розгорілися під час національного відбору на Євробачення