Долина Смерті – міжгірська западина в районі пустелі Мохаве і Великого басейну на заході США в штаті Каліфорнія. Тут розташована найнижча точка Північної Америки. В Долину Смерті входить більша частина однойменного національного парку. Площа парку становить 13 518 квадратних кілометрів. Він має неймовірно спекотний і сухий клімат.

Багато років тому тут займалися видобутком золота. Перші відомі американці некорінного походження потрапили на цю землю взимку 1849 року. Вони вважали, що зможуть заощадити час, скоротивши шлях до золотих копалень Каліфорнії. Через кілька тижнів одну людину втратили померлою. У результаті це безжальне місце вирішили назвати Долиною Смерті. Вона отримала статус національної пам'ятки в 1933 році.

Учених вразило те, що в цьому місці була виявлена водойма, адже воно вважається найсухішим в США.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Незвичайне озеро знайшов фотограф на ім'я Еліот Макгаген. Він розповів про свою дивовижну знахідку працівникам місцевого національного парку і поділився знімками на своїх сторінках у соціальних мережах.

Вчені поки не встановили точні розміри озера. За попередніми даними, його довжина сягає шістнадцяти кілометрів. 5 і 6 березня в Долині Смерті випало близько 2.2 сантиметрів дощу. Це становить третину від кількості опадів, що в середньому тут випадає в рік. У зв'язку з тим, що в пустелі вода не йде в землю, а залишається на поверхні, навіть невелика кількість опадів може викликати повені. Але виявлене озеро здивувало усіх своїми незвичайними розмірами.

Geplaatst door Elliot McGucken's 45Epic Fine Art Landscape Photography op Zondag 10 maart 2019

Раніше портал "Знай.uа" розповідав про те, як леопард напав на дитинча борсука

Читайте також: панди уподобали одне і те ж дерево і влаштували бійку. Переможець гідно отримав затишне местенько

Як повідомлялося, в Книгу рекордів Гіннеса потрапив найдовший кіт у світі