Співробітники заповідника Мала Мала опублікували знімки справжнього рожевого слоненя.

Унікальний малюк вже підкорив серця сотні відвідувачів національного парку й помітно виділяється серед своїх величезних сірих родичів, пише Daily Mail.

Рожевому дитинчаті всього три тижні, але він вже щосили вивчає світ і схоже скоро почне усвідомлювати свою незвичайну особливість від надлишку уваги, вважають співробітники заповідника.

Рожеве слоненя прийшов зі своєю зграєю на водопій

Як пояснив рейнджер сафарі-заповіднику Тім Янсен ван Вурен (Tim Jansen van Vuuuren), який опублікував знімки малюка, рідкісне забарвлення викликано лейкізмом — станом, що призводить до часткової втрати пігментації шкіри. Лейкізм не слід плутати з альбінізмом.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Це генетичне захворювання, яке буде впливати на все його життя. Безсумнівно, одна з найцікавіших речей, які я бачив в дикій природі", — заявляє фахівець.

Рожеве слоненя грає зі своєю зграєю

Поки маленький рожевий слоненя починає освоювати і вивчати світ навколо, дослідники з Унівеситету Кінкі настирливо працюють над тим, що воскресити його далеких вимерлих предків — косматих мамонтів.

Зокрема, японські вчені експериментують над клітинами косматого мамута, який помер 28 000 років тому, щоб оживити їх. Для цього дослідники впровадили їх в організм мишей.

Ядра, взяті з добре збереженого зразка дитинча мамонта, виявленого в сибірській вічній мерзлоті в 2011 році, показали суттєві біологічні реакції, необхідні для ділення клітин.

Проте, на жаль, жодне з них не справило поділ клітин, необхідне для відродження мамонта.

"Наше дослідження показало, що, незважаючи на минулі роки, клітинна активність все ще може бути відновлена", — пояснив Кей Міямото, член команди Університету Кінкі.

Нагадаємо, палеонтологи викрили головний міф про динозаврів

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені знайшли дивного монстра в обладунках.

Також "Знай.uа" писав, 10 древніх істот, які все ще існують.