Мода на широкі брови з'явилася ще 5-10 років тому. Законодавицею цієї тенденції стала модель Кара Делевінь, фірмовою фішкою якої є саме густі і темні від природи брови. Тоді на модель почали звертати увагу відомі дизайнери, модні будинки, актриси, співачки, телеведучі.

А так, як до цього була мода на тонкі вищипані брови-ниточки, відрощувати свої натуральні не було часу. І косметологи стали активно всім пропонувати процедуру татуажу брів. Ті, у кого не було на це грошей, стали просто підмальовувати собі брови олівцем і тінями.

Однак, як відомо, мода – пані примхлива. Побавившись намальованими бровами, мода повернулась у бік природності та натуральності.

Але, на жаль, далеко не всі люди дотримуються цієї тенденції. А деякі і зовсім перейшли всі межі розумного: вони вищипують свої брови, щоб намалювати нові, які геть не підходять до їхнього обличчя.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Є й такі, що які перетворюють пінцет на власне знаряддя тортур і малюють на обличчі щось неймовірне.

Пропонуємо вам подивитись, як змінюється обличчя через невдалий татуаж.

Давайте згадаємо, як змінювалася мода на брови.

1920
У 20-х роках минулого століття в тренді були тонкі вугільні брови з ламаним вигином, які трохи виходять за природні межі біля скроні. В цей час макіяж був досить щільним і важким, що позначалося на стані шкіри дівчат, які ним захоплювалися.

1930-1940
У той час як тонкі, витягнуті до скронь брови все ще популярні в 30-і роки, дівчата поступово починають створювати великі плавні круглі арки, наслідуючи приклад Джин Харлоу і Біллі Холідей. У 40-х брови стають товщі, як у Джоан Кроуфорд, але закруглена арка як і раніше не здає лідируючих позицій.

1950
Немає сумнівів в тому, що в 50-і законодавицею моди була Мерилін Монро. Візитною карткою ефектної блондинки були не тільки голлівудські хвилі і яскраво-червоні губи, але і природні брови.

1960
Якщо широкі брови колись і були популярні як недавно, то безумовно в епоху 60-х. Одрі Хепберн і Елізабет Тейлор успішно продовжили заданий актрисами з 50-х тренд на природність, так що у модниць не залишилося іншого вибору, крім як відрощувати те, що колись доводилося вискубувати.

1970
Епоха диско ввела в моду яскраві, мерехтливі тіні для повік і накладні вії, які зайняли центральне місце в макіяжі. Брови знову стали тонкими, але різкими, щоб не губитися в блискучому образі, але доповнювати його.

1980
Широкі, природні і кілька неохайні брови були найбільш затребувані в 80-х, коли піонером б'юті-руху стала модель і актриса Брук Шилдс. Мадонна, також відома своїми темними, зачесаним наверх бровами, додала ще кілька бонусів на користь тренда і, цілком ймовірно, вплинула на спад продажів пінцетів і воску для брів.

1990-2000
У 90-х брови знову стали тонкими і «ламкими» - прикладами для дівчат служили вокалістка No Doubt Гвен Стефані і актриса Дрю Беррімор. Втім, вже в 2000 році Кара Делевінь перевернула все з ніг на голову і ввела в моду соболині брови в якості єдиного значимого акценту в макіяжі.

Сьогодні дівчата слідують правилу: чим природніше, тим краще. Якщо від природи вам дісталися тонкі брови, їм варто додати трохи об'єму за допомогою воску та тіней (але не перестаратися), якщо ж широкі і жорсткі - розчесати і укласти. В цілому ж будь-які брови гарні, коли вони виглядають натуральними.