У Данії вченими був знайдений загублений манускрипт сина Колумба, обсяг якого становить 2000 сторінок. Він був складений іспанським мореплавцем ще на початку XVI століття. Загублений до цього каталог виявили в університетській бібліотеці в Копенгагені, про що пишуть європейські ЗМІ.

В рукопису під назвою «Книга епітом» міститься 3000 коротко викладених анотацій книг, зібраних старшим сином Колумба-Ернандо. Британський вчений Едвард Вілсон-Лі та його колега з Іспанії Хосе Марія Перес Фернандес підтвердили той факт, що документ є справжнім. Вони також розповіли, що він є одним з найбільш важливих каталогів Колумба Ернандо.

Знайдений рукопис

Примітно, що рукопис знаходиться в непоганому стані, незважаючи на те, що у нього відсутні декілька сторінок на початку і в кінці. Повідомляється, що манускрипти і книги сина першовідкривача Америки обчислюються більш, ніж 15 тисячами томів. Далеко не всі їх можна побачити, але деякі представлені в бібліотеці Севільї. Передбачається, що рукопис потрапила в Копенгаген з колекції ісландця Арні Магнуссона, глави кафедри університету в столиці Данії.

Знайдений рукопис

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Варто нагадати, що нещодавно вчені знайшли в ізраїльській пустелі Нєгєв древнє місто Елуза. Група археологів натрапила на напис, виконаний на давньогрецькій мові, який і допомогла з'ясувати, де ж знаходиться древнє місто. Елуза була заснована наприкінці IV століття до н. е., при цьому місто був важливим перевалочним пунктом на древній Дорозі пахощів. Його населення становило понад вісім тисяч чоловік.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що вчені прийшли до висновку, що наявність високого інтелекту не завжди буває очевидним і красномовним, тому в деяких випадках на нього вказують абсолютно несподівані фактори, на які рідко звертають увагу.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у Відні випробували літаючий автомобіль EHang 216, який успішно здійснив ряд зльотів і посадок з пасажирами на борту на футбольному стадіоні в центрі міста.

Також "Знай.uа" писав, що вчені розповіли про знахідку цілого сімейства нових елементарних частинок, з яких складається навколишня матерія.