У мережі з'явилася інформація про те, що на Сонці з'явилися гігантські чорні плями, які можуть обернутися для нашої планети тотальним крахом.

Про це розповів replyua.net астроном-любитель з Італії.

сонце
сонце

За його словами, величезна пляма досягає розмірів Землі. Астроном волає до вчених з різних країн починати дослідження структури магнітного поля цього новоутворення, щоб мати можливість оцінити ступінь небезпеки для Землі. Однак навіть знаючі люди не звернули увагу на заяву любителя. Вони нагадали користувачем, що в інтернеті набагато частіше уфологи поширюють інформацію про те, що до Землі наближається планета Нібіру. Вчені відзначили, що всі ці заяви не підтверджені жодними фактами і доказами. Зокрема, на думку дослідників, інші астрономи-любителі вже повідомили, що на Сонці зараз нібито вже 11 темних плям, і вони представляють для нашої планети дуже небезпечні процеси.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Фахівці підкреслили, що в інтернеті можуть написати що завгодно. Ця інформація може не відповідає дійсності, і користувачі повинні серйозно ставитися тільки до тих новин, які надходять, наприклад, від учених, що працюють в американському космічному агентстві НАСА.

Нагадаємо, вчені виявили карликову планету на краю Сонячної системи 12 років тому. За замовчуванням їй був привласнений номер 2007 OR10.

Вона була відкрита відомими планетологами Майклом Брауном, Мег Швомб і Девідом Рабиновичем у 2007 році. Протягом довгого часу вона вважалася пересічним мешканцем пояса Койпера і крихітним сусідом Плутона. На думку астрономів, її діаметр становить усього 1280 кілометрів.

Рік тому вчені з Угорщини виявили, що планета набагато масивніша. Виявилося, що її діаметр на 300 кілометрів більше передбачуваного. Крім того, виявилося, що у неї є супутник. Таким чином 2007 OR10 стала найбільшою безіменній планетою в Сонячній системі.

Раніше портал писав, що астрономи вперше виявили ознаки життя на далекій планеті. Вчені виявили воду в атмосфері екзопланети, що обертається навколо далекої зірки HR 8799.

Як повідомляв портал Знай.uа, на відстані 6 світлових років від Сонця вчені виявили суперземлю.