Знайдено новий ефективний спосіб кинути палити. Вчені довели, що кинути шкідливу звичку в самоті не так дієво, як в компанії однодумців, які теж намагаються зав'язати з цигарками раз і назавжди. Такий висновок після багаторічних досліджень британські експерти озвучили на зустрічі Європейського товариства кардіології в Лісабоні.

На сьогоднішній день існує багато ефективних методик - таблетки, кодування, психотерапія, книга Аллена Карра, гіпноз - але навіть у цьому випадку, далеко не всі люди можуть позбутися шкідливої звички раз і назавжди.

Кидати палити легше в компанії

Це пов'язано не тільки з психологічним, але і з генетичним аспектом. За останніми роками біологи відкрили кілька мутацій в різних генах, які роблять людину схильною до куріння.

Фахівці виділили соціальну складову проблеми куріння. Вони провели експеримент: зібрали групу з двох сотень курців, які страждали від серйозних проблем з серцем.

Всі учасники експерименту були сімейними людьми, приблизно третина подружжя не курила, а решта або нещодавно відмовилися від тютюну, або продовжували курити. Експерти відзначили, що добровольці, які намагалися відмовитися від тютюну без підтримки другої половини, досягали успіху приблизно в шість разів рідше, ніж сімейні пари, спільно які кидали палити.

Нагадаємо, постійний вплив тютюнового диму у приміщенні збільшує ймовірність розвитку аритмії і передчасної смерті.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа" медики запропонували лікувати нікотинову залежність з допомогою білка, який зміцнює силу волі.

Також "Знай.uа" писав, що куріння сигарет може призвести до розвитку когнітивних порушень у дітей та онуків.