Фахівці з NASA 18 квітня зуміли зафіксувати рух величезного астроїду, який стрімко прямує до нашої планеті. Відомо, що космічне тіло отримало назву 2019 GC6.

Про це стало відомо завдяки повідомленням на офіційному сайті NASA.

Астероїд

За інформацією американських астрономів, об'єкт розміром з житловий будинок підійшов до Землі на таку максимально близьку відстань, ніж будь-який інший об'єкт, що пролітав раніше.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Відомо, що астероїд було виявлено Каталинським небесним оглядом NASA за дев'ять днів до того, як він пролетів повз Землю. Максимальне зближення відбулося о 6:41 ранку за Гринвічем, а мінімальна відстань до поверхні склало 219 тисяч кілометрів – приблизно трохи більше половини відстані до Місяця.

Цікаво, що NASA класифікував астероїд 2019 GC6 як "потенційно небезпечний об'єкт, однак це не означає, що він безпосередньо загрожував Землі – агентство використовує цей термін у відношенні будь-яких навколоземних об'єктів, що пролітають у межах восьми мільйонів кілометрів від земної орбіти і досить масивних, щоб завдати значної шкоди Землі, за інформацією Відділу з координації планетної оборони NASA.

Згідно з заявою Лабораторії реактивного руху NASA, на той момент астероїд рухався з відносною швидкістю 20 тисяч км/ч. Космічне агентство розрахувало, що його діаметр становить близько 30 метрів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уфологи вважають, що людство може зіткнутися з вічною зимою через землетруси, масштабних викидів магми і попелу, які випалять все на своєму шляху. Протягом останніх кілька місяців у мережі з'являється величезна кількість згадок про таємничу планету Нібіру, яка може знищити все живе на Землі.

Нагадаємо, вчені виявили на астероїдах залишки стародавніх інопланетних технологій: NASA намагаються знищити всі докази.

Як повідомляв Знай.uа на Землю впав міжзірковий об'єкт: прилетів з іншої планетної системи.

Також Знай.uа писав, до Землі наближається величезний астероїд: вдвічі більше за Челябінський метеорит.