Страсний тиждень починається перед Великоднем. Це найважливіший тиждень і віруючі люди мають слідувати всім його правилами. А найцікавіше, що кожен день Страсного тижня має свої різні правила, заборони, традиції і багато іншого. І кожен з них називається Великим.

І ось сьогодні ми вам розповімо, чого не можна робити у Великий понеділок і як потрібно пр овести цей день. Але спочатку ми нагадаємо вам, як це свято взагалі з'явилось.

Великий понеділок: історія свята

Вважається, що саме в цей день Ісус увійшов у Єрусалим і його там зустрічали, як справжнього героя. А все тому що за кілька днів до цього Ісус воскресив свого друга Лазаря, який помер від хвороби.

Великий понеділок
Великий понеділок

Але люди не дуже довго раділи, вже через кілька днів Ісуса розіп'яли за гріхи людства.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Давайте тепер дізнаємося, які головні традиції цього свята.

Великий понеділок: традиції свята

Як всі віруючі знають, Страсний тиждень – це найголовніший час для підготовки до Великодня. Але починаючи з Чистого Четверга працювати по будинку вже забороняється.

А ось у Великий понеділок ні, саме тому люди намагаються використовувати цей день, щоб навести ідеальний порядок у себе вдома і зберегти його аж до самої Пасхи.

Крім цього намагаються зробити всі справи по дому, які відкладали на потім, займаються ремонтом і роблять всілякі заготовки до великоднього столу.

Звичайно, крім цього люди займаються своїм душевним станом. З самого ранку намагаються помолитися, цілий день не можна злитися, сваритися і лаятися. А ввечері краще всього почитати Біблію.

Великий понеділок
Великий понеділок

Звичайно, Великий піст все ще триває, тому не можна забувати правильно харчуватися і дотримуватися правил саме посту.

До речі, цікавий факт, що багато людей, які не тримають піст, під час Страсного тижня починаються постити, це говорить про те, наскільки це важливе свято.

Великий понеділок: прикмети свята

Тут, на подив і на відміну від інших релігійних свят, майже немає ніяких прикмет, які стосуються погоди.

Наприклад, люди вірять, що шлюб, укладений у Великий понеділок обов'язково буде щасливим і не розпадається через багато років.

Також вірили в те, що якщо вмиватися з самого ранку росою, то ви збережете собі молодість на багато років і завжди будете добре виглядати.

А якщо ж у Великий понеділок була сонячна погода і було мало хмар, то буде дуже хороший урожай.