Відомий дієтолог Світлана Фус розповіла у своєму Instagram, який продукт виявився не тільки їстівним, але ще і дуже смачним, і корисним. Цей листовий буряк називається мангольд. Мангольд використовується в кулінарії різних країн світу для приготування різноманітних страв. У кулінарії використовують молоді листя і черешки, поки вони соковиті і не загрубіли. Повідомляє Clutch.

Смак листя порівняний зі шпинатом, а стебла нагадують за смаком спаржу. З них можна приготувати корисні і смачні вітамінні салати, соління, різні овочеві страви, гарніри до м'яса.

"Давайте розширювати асортимент овочів і зелені в своєму раціоні. Зверніть увагу на мангольд. Це — листовий буряк. Його використовують для приготування салатів, вінегрету, супів, борщів і других страв. Наприклад, тушкований мангольд буде хорошим овочевим доповненням до макаронів, рису або м'яса. У листках і черешках мангольда високий вміст вітаміну К, бета-каротину і вітаміну С. Це дуже легкий продукт: в 100 г всього 19 ккал (1,8 г білків, 0,2 г жирів і 2,14 г вуглеводів). Містить близько 2 г харчових волокон. До речі, для борщів і салатів можна з успіхом використовувати листя звичайних буряків. Цікаво, що буряк спочатку використовували як листову овочеву рослину. Тобто, люди у давні часи вживали в їжу саме листя, а не корінці і лікували ними багато захворювань". — пояснила Світлана.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Мангольд володіє лікувальними властивостями. Його дуже корисно вживати при захворюванні діабетом, анемією, сечокам'яною хворобою, підвищеному тиску. Вживання його в їжу покращує роботу печінки, серцево-судинної системи, сприяє зросту дітей, стимулює діяльність лімфатичної системи і підвищує стійкість організму проти простудних захворювань. Мангольд також рекомендується вживати проти променевої хвороби.

Нагадаємо, чому потрібно їсти більше риби і морепродуктів. Які корисні сполуки містяться у дарах океанів, вчені порівняли рослинні і морські жири.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці продукти необхідні для мозку і в боротьбі зі стресами.

Також "Знай.uа" писав, вчені знайшли горіх , який рятує від депресії. Дослідники проаналізували дані про здоров'я і звички 26656 людей.