У селі Підгірці Львівської області розташований величний пам'ятник архітектури 16 століття – знаменитий Підгорецький замок. Історії про привидів цього палацу побутують вже кілька сотень років. Але науковий доказ існування паранормальних явищ в стінах і околицях замку отримали лише недавно.

Підгорецький замок

Кілька років тому під час підготовчих робіт до відновлення і реставрації будівлі експерти провели детальну фотосесію всіх об'єктів комплексу. Деякі знімки шокували вчених і фотографів. На них потрапив таємничий прозорий людський силует. Як виявилося, це привид Білої пані.

Фотографія, зроблена під час підготовчих роботи

Фотографія, зроблена під час підготовчих роботи

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Примітно, що в старих архівах можна знайти згадки про містичні події. Замкова челядь і жителі Підгірців розповідали про те, що чули в замку шелест і шепіт, чиїсь кроки і інші дивні звуки. У будинку самостійно переміщувати предмети і відкривалися двері, свічки гасли самі по собі. У замку і за його межами бачили примари – ту саму Білу пані, яку і відобразили сучасні фотографи.

Привид Білої пані

Привид Білої пані

Легенда свідчить, що в стінах Підгорецького замку багато років тому сталася страхітлива трагедія. Один із його власників убив свою дружину і замурував її у стіну. З тих пір замком почав блукати привид невинної жінки, яка не може знайти спокій.

Привид Білої пані

Підгорецький замок став справжньою скарбницею для багатьох мисливців за паранормальними явищами. Неймовірно, але всі 20 учасників популярної телепередачі "Битва екстрасенсів" одноголосно заявили про те, що палац переповнений примарами.

Підгорецький замок

Після цієї події замок відвідали фахівці з авторитетної американської дослідницької групи " Мисливці за привидами. Вони детально вивчили територію за допомогою сучасної апаратури і з упевненістю заявили, що привиди присутні практично у кожному куточку замку.

Нагадаємо, підземні лабіринти і нещаслива обручка: як у замку Любарта з'явилися привиди молодих дівчат.

Читайте також: на дні таємничого озера знайшли старовинний замок втраченої цивілізації.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на старовинному кладовищі виник старомодний привид.