Чорний перець - ця пряність настільки звична, що ми навряд чи замислюємося про те, якими незвичайними, корисними для здоров'я властивостями вона володіє.

Ця популярна в усьому світі спеція може допомогти в процесі схуднення. Повідомляє Clutch.

Пиперин - це алкалоїд, який міститься у всіх сортах перцю і відповідає за гострий смак плодів сімейства перцевих. Лікувальні властивості пиперина використовуються людством з давніх-давен. Про користь пиперина відомо в аюрведичній медичній практиці.

Унікальний механізм дії пиперина на здоров'я людини сприяє регуляції цілої низки ферментів, які відповідають за метаболізм в організмі. Завдяки стимуляції гликозидом пиперин активує амінокислоти в кишечнику, видаляються продукти розпаду із клітини.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Ось деякі способи вживання чорного перцю:

Чай з перцем

Готувати його не складно: відріж невеликий шматочок імбиру (розміром приблизно в 2-3 см) і залий окропом, залишивши його заварюватися на 5 хвилин. Потім, в отриманий відвар опусти пакетик зеленого чаю і додай половину чайної ложки чорного перцю.

Розжовування перцю

Цікавий спосіб, але підійде тільки тим, кого не бентежить яскраво виражений смак цієї спеції. З ранку натщесерце розжуй кілька горошин чорного перцю — і все.

Перець з медом

Необхідно в чашку з гарячою водою (не окріп) додати чайну ложку меду і половину чайної ложки чорного перцю. Ретельно розмішати і, трохи остудивши, випити.

Перцева олія

Готувати її тобі не доведеться, оскільки такий вид олії давно можна придбати в великих магазинах. Для правильного вживання, додай одну краплю цієї олії в стакан з водою і випий натщесерце, перед сніданком.

Нагадаємо, медики розповіли про неймовірну користь східної пряності. Однак, застосовувати спеції в лікувальних цілях варто тільки після попередньої консультації з фахівцем.

Як повідомляв портал "Знай.uа", експерти назвали несподівану користь куркуми але є й нюанси. Ця рослина використовується в якості спеції, барвника, медичного препарату. Вона володіє масою цілющих властивостей.

Також "Знай.uа" писав, рецепт натурального засобу для очищення судин. Склад цих ліків повністю натуральний, вони приносять величезну користь здоров'ю.