Ужгородський замок – велична фортеця з високими стінами, товщина яких досягає десяти метрів, і ровом. Замку вже більше тисячі років, але він як і раніше виглядає досить добре. Колись тут стояв військовий гарнізон, потім були каземати. А зараз він перетворився на краєзнавчий музей та дегустаційний зал Закарпатських вин.

Ужгородський замок

Ужгородський замок, як і будь-яка інша середньовічна фортеця, пов'язаний із безліччю легенд. Його коридорами гуляє Біла Діва. Привид дівчини раптово виникає опівночі і зникає, як тільки починає світати. Це явище пояснюють по-різному.

Привид

Вважається, що в XVII столітті під час правління Другетів у замку жив граф. У його дочки була нещаслива доля. Вона випадково познайомилася з сусідським воєводою, який вже давно мріяв захопити замок. Молоді люди закохалися, і дівчина повідала своїй половинці таємниці і розповіла про секретні ходи і пастки замку, про які знали лише Другети.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Ужгородський замок

Коли батько дізнався про зраду, він вбив воєводу, а рідну дочку живцем замурував в одній із стін фортеці. Легенда свідчить, що привид дівчини досі ходить по замку і шукає свого коханого.

Ужгородський замок

Існує й інша версія, згідно з якою Біла Діва – це аристократка, яка закохалася в одного з повстанців. Цей хлопець воював на боці Ференца Ракоці. Хеппі-енду у цій історії теж немає. Коханці повинні були зустрітися темної ночі неподалік від замку. Вони призначили побачення під величним кремезний дубом. За дівчиною стежили, і кохані так і не зустрілися. Слуги її батька вбили хлопця, а саму дівчину живцем замурували в замку.

Ужгородський замок

Нагадаємо, зустріч з привидом Білої пані: що приховують стіни Підгорецького замку.

Читайте також про те, як у замку Любарта з'явилися привиди молодих дівчат.

Як повідомлялося, на старовинному кладовищі виник старомодний привид.