Сонячне пятно величезних розмірів, яким учені дали кодову назву AR2740, почало повертатися на даний момент до Землі. Про це повідомила обсерваторія сонячної динаміки американського національного космічного агентства.

Обсерваторії вдалося 6 травня 2019 року зафіксувати ультрафіолетову спалах на Сонці. Вона була потужністю М1. Відзначається, що спалахи такого класу є найбільш інтенсивними з усіх, які фіксуються вченими.

Фахівці NASA зазначають, що випромінювання від даної спалаху буквально ионизировало верхню частину земної атмосфери, тим самим створивши значні перешкоди в короткохвильових радиосигналах над Індійським океаном і Азією. Цей шум помітили в минулий понеділок радіоаматори і плавальні суду в цих частинах світу.

При цьому сонячне пляма AR2740 за розмірами перевершує Землю в два рази. Тобто його завдяки неймовірному діаметру можна спостерігати навіть з допомогою аматорських сонячних телескопів.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше повідомлялося, що відомий уфолог Скотт Уорінг, повідомив, що в Арізоні очевидцю вдалося зняти на камеру таємничий ніби діамантовий НЛО.

Як стверджує дослідник інопланетного життя, загадковий об'єкт є переконливим доказом того, що за Землею та її мешканцями стежать представники інопланетних цивілізацій.

Як зазначив Скотт Уорінг, ролик тривалістю більше 7 хвилин дозволяє побачити одне з найяскравіших непізнаних явищ.

Нагадаємо, НЛО вилетів з кротової нори, утворивши червоне хмара.

Як повідомляв Знай. ua, стародавня усипальниця могутньої цивілізації відкрила дивовижне.

Знай. ua писав, що блискучий алмазний НЛО потрапив на камеру.