Вчені з Обсерваторії сонячної динаміки NASA зафіксували потужний ультрафіолетовий спалах від величезної плями на Сонці. Розмір цієї плями в 2 рази перевищує габарити нашої планети. Фахівці дали даному об'єкту назва AR2740.

Пляма AR2740 на Сонці

Гігантська пляма турбувала дослідників протягом довгого часу. Вони побоювалися, що вона може вплинути на Землю. Так і сталося – її вибух викликав аномалії на нашій планеті.

Спалах на Сонці

Фахівці повідомили, що це один із найбільш потужних спалахів, які коли-небудь були зафіксовані обсерваторією космічного агентства США. Вона іонізувала верхню частину атмосфери, що спровокувало перешкоди в короткохвильових сигнали в Індійському океані і Азії. Мореплавці навіть зафіксували в цьому регіоні спалах у вигляді шумів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Пляма на Сонці

Пляма на Сонці

Спалахи на Сонці – неймовірно серйозна і небезпечна загроза для людства і нашої планети. Потужні вибухи виділяють енергію. Вони здатні позбавити людей електрики і занурити Землю в темряву. При такому сценарії може бути дуже багато жертв. На щастя, спалахи такої потужності трапляються на Сонці вкрай рідко, тому нам поки нічого загрожує.

Спалах на Сонці

Раніше портал "Знай.uа" розповідав: надпотужний спалах перелякав учених, він яскравіший за Сонце в мільярди разів. Зірка знаходиться на відстані 1269 світлових років від Землі.

Як повідомлялося, в Місяць врізався величезний метеорит, небувалий спалах змусив учених звернутися до землян. Фахівці розповіли, чим це може для нас обернутися.

Нагадаємо: астроном повідомив справжню причину апокаліпсису: кінець застане людство зненацька. Масштабний спалах на Сонце знищить все.

Читайте також про знамення Апокаліпсису. Сонячна пляма видає страшний звук, вчені не на жарт схвильовані. Ця і без того дивна сонячна пляма обростає майже містичними подробицями.