Група вчених на Філіппінах виявила новий вид щурів, який раніше не був відомий. Вони є ендеміками філіппінського острова Лусон.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Вчені під керівництвом Еріка Рикарта з Музею природної історії штату Юта виявили два нових види землеройковых щурів. Приманити нові види вдалося на дощових черв'яків, а ось арахісове масло і сушений кокос, які люблять інші гризуни, залишили їх байдужими.

Землерійками щури (рід Rhynchomys) мешкають тільки на острові Лусон. Їх можна зустріти в горах на висоті від 1 до 2,5 тисяч метрів.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Зовні вони нагадують землерийок, а харчуються черв'яками та комахами. Нові види виявили на горах Лабо і Минган.

Нові види тварин назвали по місцях їх проживання, Rhynchomys labo і Rhynchomys mingan. R. labo мешкають на однойменній горі на висоті 1,25—1,4 кілометра. Від інших видів землеройковых щурів вони відрізняються тоном коричневого забарвлення і особливостями будови морди.

У нових видів тварин більш короткий хвіст. Рікардо стверджує, що щури скачуть на задніх лапах, як "маленькі хижі кенгуру". Щури прокладають в лісі стежки, а потім патрулюють по них у пошуках дощових черв'яків.

Нагадаємо, забавні коти оголосили війну голоду, фото на мільйон.

Як повідомляв Знай. ua, Одеси заполонили рідкісні красуні-метелики.

Також Знай. ua писав, що Харків запропонує всім власникам домашніх тварин унікальну послугу.