У вівторок, 7 травня, стало відомо, що в українському місті Кропивницькому офіційно заборонили пересувні цирки, у яких використовують для виступу тварин.

Так, відповідне рішення прийняли на сесії міської ради за ініціативи депутата Михайла Бежана, передає прес-служба місцевого осередку партії УКРОП в соціальній мережі Facebook.

"Я завжди підтримував ініціативу "цирк без тварин". Тому після випадку, що стався в Кропивницькому, я і мої друзі-однодумці, лідери та активісти громадських організацій і просто городяни, які побачили мою публікацію, вирішили виступити з таким зверненням", – заявив Бажан.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За його словами, величезна кількість людей підтримали і приєдналися до ініціативи, що "лише підтверджує, що ми робимо правильну, людяну справу".

Варто відзначити, що в цілому заборона шапіто з тваринами у Кропивницькому підтримав 31 депутат.

Сьогодні на сесії міської ради Кропивницького депутати підтримали звернення колеги-депутата від УКРОПу Михаил Бежан...

Geplaatst door УКРОП Кіровоградщина op Dinsdag 7 mei 2019

Використання диких тварин у цирках заборонено у таких країнах: Австрія, Бельгія, Болгарія, Хорватія, Данія, Латвія, Голландія, Румунія, Словенія, Фінляндія, Швеція.

Приміром, у Португалії та Угорщини заборонено використовувати тварин, які внесені до списку Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, які знаходяться на межі зникнення (CITES I).

Нагадаємо, що суд визнав законним рішення Київської адміністрації про заборону роботи шапіто з тваринами на території столиці. КМДА заборонила пересувні цирки з тваринами ще в листопаді 2017 року.

Як повідомляв портал Знай.uа, фото з дикими тваринами, так само як і «контактні зоопарки» та використання тварин у цирках, особливо пересувних – мерзенне і поширене явище в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що в українських цирках, океанаріумах і зоопарках продовжують знущатися над тваринами, незважаючи на закони. Новим словом у кривавому бізнесі стали так звані контактні зоопарки, де відвідувачам дозволяють не тільки подивитися на тварин, а й контактувати з ними.