У Києві проходять зйомки унікального пригодницького фільму "Шевченко: перший самурай" з елементами фантастики і вестерну. Про це пише "Урядовий портал".

Кілька років тому Кабмін ввів ініціативу підтримки розвитку українського кіно. Зараз за цією ініціативою в Україні знімається все більше якісних фільмів. Один з таких - "Шевченко: перший самурай".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зйомки фільму

У минулому році кіносценарій "Шевченко: Перший самурай" переміг на конкурсі патріотичного кіно в категорії повнометражних фільмів. Загальний бюджет картини склав 24,5 млн грн, з них 19,6 млн грн виділила держава.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Зйомки фільму

Автор ідеї і режисер кінокартини - Роман Перфільєв, який раніше зняв фільм жахів "Лиса Гора". Також відомо, що фільм знімає компанія Kristi Films, а продюсер - Юрій Мінзянов, який продюсував трагікомедію "Припутні".

Головна роль Тараса Шевченка дісталася Роману Луцькому ("Сторожова застава", "Брати. Остання сповідь").

"Це незвичайний погляд на постать Тараса Шевченка, який, крім пера, володіє східними едиоборствами", - йдеться в повідомленні.

Перший робочий постер фільму

Нагадаємо, у мережі з'явився перший офіційний трейлер українського фільму "Іловайськ 2014".

Як повідомляв портал Знай.ua, компанія HBO, яка випустила "Чорнобиль", придбала права на показ українського фільму "Історія Лізи".

Також портал Знай.uа писав, що у Києві запустять тематичну екскурсію за мотивами популярного серіалу "Чорнобиль".