В акваторії Чорного моря, в Дніпро-Бузькому лимані спіймали дуже небезпечний вид крабів - китайських мохнаторуких крабів (Eriocheir sinensis). Про це повідомили в прес-службі Асоціації рибалок України. Раніше цей вид раніше тільки в озері Янченху і в Жовтому морі. В Європу такі краби потрапили тільки на початку ХХ століття. І ось нещодавно їх виявили на території України.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Експерти зазначили, що цей вид крабів надто небезпечний. Монстри можуть завдати шкоди флорі і фауні. У цих крабів в українських водах практично немає конкурентів і є небезпека, що вони можуть наповнить акваторію Чорного моря та лиманів. Мохнаторукі краби прекрасно себе почувають, як в прісній, так і в солоній воді.

Вони дуже агресивні до решти жителів води і швидко розмножуються. Після появи у водоймах вони починають швидко поширюватися, що може призвести до загибелі інших видів. М'ясо мохнаторуких крабів в їжу не годиться, бо вони є переносниками легеневого сосуна.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Якщо цей паразит потрапить в організм людини, то викличе важке хвороби парагонимоз, яке вражає легені, а також мозок. Волохаторукий краб вважається одним із ста найбільш небезпечних крабів в світі. Як відомо, в тих країнах, де вони живуть, вони завдали серйозної шкоди.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Краби знищують рибу у водоймі, з'їдають риб'ячу ікру, не гребують і іншими водними мешканцями. Волохаторукі краби вважаються неперевершеними землекопами, вони виривають довгі (більше 5 метрів) розгалужені нори, в тому числі і в греблях та інших гідротехнічних спорудах. це неодноразово призводило до масштабних аварій ", - зазначає голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков.

Нагадаємо, рідкісна аномалія обрушилася на країну з подвійною силою: від побаченого у людей відняло мову, відео.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", у морських глибинах вчені виявили безсмертне чудовисько, розміри вражають: відео.

Також "Знай.ua" писав про те, що Україна йде під воду, фото немислимих руйнувань