У морських просторах мешкають десятки, а то і сотні тисяч різних істот, багато з них вже відомі людині, проте є й такі, таємниці яких невідомі навіть досвідченим вченим. Так, міжнародній групі вчених вдалося виявити новий вид доісторичних морських істот.

Про це стало відомо завдяки повідомленню ресурсу "Eurek Alert", пише портал "Політека".

Море

Фахівці виявили новий тип крабів, які мешкали на території сучасних Канади і США приблизно 90 років тому і мали досить незвичайний зовнішній вигляд. Морська істота була маленькою – до 1,6 см завдовжки і 1 см в ширину, і мало веслообразні кінцівки та великі кулясті очі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Вченим не вдалося зарахувати морську істоту до якого-небудь сімейства, роду і виду. Латинська назва, яку їй дали вчені, Callichimaera perplexa, перекладається як "загадкові прекрасні химери". Виявлений краб мало схожий на сучасних крабів. Будова його тіла нагадує одночасно і личинку, і дорослу особину.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що страшна паніка охопила жителів маленького мексиканського містечка Сьюдада, штат Чіуауа, фермер виявив понад 70 звірячому вбитих курей і овець. За словами чоловіка, тварини були не просто понівечені, їх тіла були цілком позбавлені крові і поруч з тілами ніяких слідів крові знайдено не було. Про це написали в мексиканській газеті "El Mexicano" на минулому тижні. Багато хто вже здогадалися, що за чудовисько могло створити таке з тваринами. Мексиканці ні секунди не сумніваються, що ця робота чупакабри.

Нагадаємо, 250 космічних об'єктів зруйнувалися на орбіті Землі.

Як повідомляв Знай.uа вчені заговорили про лютого хижака в морських глибинах: бояться навіть білі акули.

Також Знай.uа писав, що відбувається з людиною після довгого перебування в космосі: розкрито головну небезпеку.