Космічне агентство NASA б’є на сполох. Так, опубліковано небачені раніше знімки Землі, отримані за допомогою інфрачервоного пристрою Atmospheric Infrared Sounder (AIRS), пише Рoliteka.

На кадрах видно катастрофічне збільшення кількості чадного газу в атмосфері Землі пожеж у лісах Амазонки.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У NASA опрацювали нові дані з приладу для вимірювання рівня чадного газу в атмосфері (AIRS) на висоті 5500 метрів над рівнем моря. AIRS знаходиться на борту супутника Aqua і вимірює "температуру і вологість повітря, висоту і кількість хмар, концентрацію парникових газів і багато інших атмосферних явищ".

За даними пристрою, пожежі призвели до викидів вуглецю на 20% вище норми.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу.

Для спрощення даних, NASA створив анімацію, де кадри вказують на показники вуглецю протягом трьох днів. Зелений колір вказує на концентрацію вуглецю в 100 мільярдних часток, жовтий - 120 частинок, темно-червоний жовтий - понад 120 частинок, а темно-червоний - близько 160 частинок.

Вуглець є серйозним забруднювачем повітря, який легко переміщається на великі відстані і перебуває в атмосфері близько місяця. Хоча AIRS оцінила зміст вуглецю на відносно великій висоті, в NASA зазначають, що сильні вітри можуть перенести їх нижче, де це може вплинути на якість повітря.

Нагадаємо, вдавилася Сонцем: планета-вампір Нібіру вибухнула космічними "кулями", рикошет дістався Землі.

Як повідомляв раніше Знай.uа легендарний пророк пророкує кінець світу.

Також Знай.uа писав про те, що гуманоїди з Нібіру провели пекельний експеримент в Криму.