У перший день осені 2019 року найавторитетніші світові видання, в тому числі Le Figaro, Washington Post, El Mundo і Die Welt вийдуть у тираж з обкладинками 1939 року. Відомо, що такою акцією редакції газет згадають 80-ту річницю початку Другої світової війни.

Про це стало відомо завдяки повідомленням польських ЗМІ.

Ця акція проходить в рамках глобального проекту просування польської історії "Розповідаємо світу про Польщу. 1939-2019". У Західній Європі і в США його організатором стали Інститут нових медіа і Польський національний фонд.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Проект координує колишній президент Польської академії наук і головний редактор журналу "Все найголовніше", професор Міхал Кляйбер. Він вважає, що проект дуже важливий для встановлення історичної правди про Польщу.

"Редакції дали нам зрозуміти, що вони вражені тим, що Польща, у якої така цікава історія - можливо, це не найкраще слово, адже ми говоримо про військову трагедію - так мало дбала про те, щоб донести світові інформацію про події, які сталися 80 років тому і пізніше", - сказав Кляйбер.

Нагадаємо, у Львові засікли Бандеру з серпом і молотом, українці лютують: "Па*люки і тут є".

Як повідомляв Знай.uа запорізькі вандали розгромили відомий пам'ятник, городяни лютують.

Знай.uа писав, розкопки танка під Харковом закінчилися страшною розправою, схема гідна диявола.