Незважаючи на безперервне вдосконалення технологій і прогрес у вивченні та освоєнні космосу, він як і раніше залишається для людства чимось незвіданим і незбагненним. Так, у сусідній галактиці виявили світіння невідомого походження.

Рентгенівська обсерваторія NASA NuSTAR виявила щось дивне під час зйомки галактики Феєрверк (NGC 6946). Супутнику вдалось зафіксувати таємничий яскравий спалах в рентгенівському випромінюванні, який виглядав, як зелена пляма. Що найдивніше – буквально кілька днів світіння зникло, як небувало.

Про своїх дослідженнях вчені NASA опублікували в періодичному виданні Astrophysical Journal, де вони спробували дати відповідь на джерело нез'ясовного світіння. За вимірами Всесвіту, зникнути за мить – це неприродно для космічних об'єктів.

Як пояснили в обсерваторії, метою спостережень NuSTAR було вивчення наднових – вибухів величезних зірок в галактиці Феєрверк (на фото виглядають синіми плямами). Під час першого спостереження ніяких сторонніх об'єктів не спостерігалося.

Втім, через 10 днів під час другої зйомки на фотографіях проявився дивний зелене світіння, схоже на ультраяскравий рентгенівський джерело (ULX). Пізніше інший космічний телескоп, Рентгенівська обсерваторія "Чандра", подивився на ту ж область і виявив, що об'єкт, названий ULX-4, зник.

Нагадаємо, астрономи отримали 3 млн. доларів за знімок чорної діри: прибуткова наука.

Як повідомляв Знай.uа компанія компанія Xiaomi представила 70-дюймовий телевізор, який точно сподобається користувачам.

Також Знай.uа писав, що новий сервіс від Tesla вийшов з ладу у день його презентації.