Науковці з Сент-Ендрюського університету в Шотландії дізналися, який напій найкраще втамовує спрагу. Про результати дослідження повідомляє видання CNN.

Вчені порівняли вплив на організм води, кави, молока та алкогольних напоїв.

Як розповів автор дослідження професор Рональд Моган, молоко показало кращі результати в боротьбі з спрагою, ніж звичайна вода, так як напій тваринного походження містить цукрову лактозу, трохи білка і трохи жиру.

Всі вони допомагають уповільнити відтік рідини з шлунку і не відчувати спрагу протягом відносно тривалого періоду часу. У молоці також є натрій, який діє як губка і тримає воду в організмі і з-за цього виробляється менше сечі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У жарких країнах люди постійно п'ють каву. Їм не втамувати спрагу, його п'ють для бадьорості. Але каву треба обов'язково запивати водою, тому що він - сильний сечогінний, а в спеку це небезпечно.

кава Starbucks
кава Starbucks

Ті, хто не любить газовану воду, а просту воду пити нудно, можуть покласти в стакан лимон, апельсин, кавун, м'яту, огірок — надати воді смак. Про шматочки льоду, рассасываемые для втамування спраги, треба пам'ятати, що лід спочатку відмінно охолоджує ротову порожнину, але в ньому мало рідини, тому організм буде просити вологу далі.

Пиво має смак, на відміну від простої води. А те, що нам смачно, ми спокійно споживаємо у великих кількостях. А ще пиво — це алкоголь, а коли ми п'ємо алкоголь, то найчастіше не хочемо зупинятися. У склянці пива теж є користь, там пивні дріжджі з мікроелементами, вітамінами групи B і т. д. — вони дуже корисні для нервової системи.

Наприклад, є овочі. Міститься в овочах рідина допомагає затримувати воду в організмі, про це треба пам'ятати особливо влітку. Якщо ти випив води, ти її швидко віддаєш. А якщо ти випив води і з'їв овочів, то межклеточная рідина довше живе в організмі, ніж звичайна вода. Але просто вода потрібна обов'язково, ми ж не можемо їсти тільки огірки.

Нагадаємо, Комаровський розповів, скільки часу дітям можна дивитися телевізор.

Як повідомляв портал Знай.uа, дієтолог "Зважених та щасливих" Світлана Фус розробила унікальне меню для українок.

Також портал Знай.ua писав, вчені назвали популярний продукт, що викликає рак.