У понеділок, 30 вересня, віряни православної церкви відзначають День Віри, Надії і Любові. В цей день згадують святу Софію і її трьох доньок. Наші пращури прозвали свято «бабиними іменинами». Ця дата присвячена зміцненню сили духу і мужності.

День Віри, Надії і Любові 2019: традиції свята

Традиційно в цей день на Київській Русі святкувало іменини багато дівчат і жінок, адже ці чотири імені були найбільш популярні на той час. Тому наші предки в честь цього і придумали велике свято — Вселенські бабські іменини, з якими вітали всіх жінок. Іменини зазвичай святкувалися три дні, прославляючи материнську мудрість і жіночі чесноти — віру, надію і любов.

Також у свято серед жінок було прийнято голосно плакати, щоб позбавити себе і свої сім'ї від смутку та біди. Варто відзначити, що з одного боку, вони плакали по святій Софії, яка втратила трьох доньок, але з іншого – в цьому обряді був і свій тонкий розрахунок.

У свою чергу заміжні жінки в цей день купували в храмі три свічки. Дві з них відразу ж ставили перед іконою Господа, а останню з настанням півночі вставляли в каравай, який стояв на столі, і читали 40 разів без зупинки бажані слова про спокій у родині. Вранці цим короваєм жінка годувала всю сім'ю.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще