День Віри, Надії і Любові

Щорічно 30 вересня за новим стилем православні християни відзначають День пам'яті святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії.

Традиційно в цей день святкували іменини багато жінок, адже ці чотири імені були дуже популярні в народі. Так що в підсумку наші пращури почали відзначати велике свято — Вселенські бабські іменини, з якими вітали всіх жінок.

День усиновлення в Україні

30 вересня в Україні відзначається День усиновлення. Вперше українці відзначили цей день зовсім недавно - в 2009 році. Зараз не існує проблеми з усиновленням сиріт у віці до 5 років, навпаки, є величезна черга на усиновлення.

Більш складна ситуація з усиновленням дітей старшого віку. Дітей-сиріт у віці після 11 років набагато більше, ніж бажаючих усиновити їх.

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Всеукраїнський день бібліотек

14 травня 1998 року указ Президента України № 471/98 офіційно проголосив 30 вересня Всеукраїнським днем бібліотек.

Це свято відзначається на честь великого внеску бібліотек України у розвиток вітчизняної освіти, науки і культури, необхідність подальшого підвищення їх ролі в житті суспільства.

Іменини в цей день

Олександра, Віра, Дмитро, Зиновій, Іван, Ілля, Ірина, Любов, Мирон, Надія, Нікодім, Павло, Серафим, Софія.