Чи залишив цей світ лідер німецьких нацистів Адольф Гітлер за своїм бажанням, або йому вдалося втекти до Аргентини — дана тема навіть у 2019 році викликає досить велику кількість суперечок та розбіжностей.

Часом з'являються різні теорії і чутки на цю тему: знайдеться "очевидець", який особисто був присутній під час "вояжу" Гітлера в пабі Буенос-Айреса, что то спливають стенограми секретних переговорів. Про це пише "Хвиля".

Однак, першою людиною, яка публічно засумнівався в тому, чи живий Гітлер, чи закінчив життя в підвалі Рейхсканцелярії, був радянський маршал Георгій Жуков. За місяць після капітуляції Німеччини він розповів дуже дивні речі.

"Обстановка дуже загадкова. Опізнаного трупа Гітлера ми не знайшли. Сказати що-небудь ствердно про долю Гітлера я не можу. В останню хвилину він міг полетіти з Берліна, так як злітні доріжки дозволяли це зробити", - розповів тоді Жуков.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У лютому 1962 року в ЦДАЖР СРСР (нині Державний архів Російської Федерації) КДБ передав на зберігання трофейні документи Другої світової. Серед документів було передано "речдоки" смерті "фюрера" — обгоріла нижня щелепа, яко нібито належала Гітлеру.

Цікавим видається той факт, що в центральний архів було передано далеко не всі останки "біснуватого". Інші фрагменти тіл Адольфа Гітлера і його співмешканки Єви Браун продовжували залишатися в архівах КДБ. Тільки через 8 років, в 1970-му, за особистим наказом Юрія Андропова були знищені. Для цього було проведено ціла секретну операцію під назвою "Архів". Для чого все це було зроблено досі не зрозуміло.

Тим не менш було проведено повторну перевірка справжності фрагмента щелепи Гітлера. Цей захід в спецслужбах малв символічну назву "Міф" і було розсекречено ФСБ в середині 90-х. Повторна перевірка показала збіг стан зубів на щелепі з медкартою колишнього особистого дантиста Гітлера.

Нагадаємо, скарби Гітлера розкопали біля берегів Антарктиди: вчені шукали їх десятиліття.

Як повідомляв Знай.uа Пальчевський розкрив українцям очі на Зеленського: "Більше влади, ніж у Сталіна і Гітлера".

Знай.uа писав, таємниці ставки "Вервольф": який сюрприз залишив Гітлер.